Σάββατο 28 Νοέμβρη 2020 - Κυριακή 29 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΦΡΟΣΩ ΜΑΡΑΓΚΑΚΗ
ΦΡΟΣΩ ΜΑΡΑΓΚΑΚΗ
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού, ΜΙΧΑΛΗ ΜΑΚΡΙΔΑΚΗ, που κλείνουν 3 χρόνια από τη μέρα που «έφυγε» από κοντά μας, προσφέρουμε 100 ευρώ, για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, μέσω ΚΟΒ Καματερού.

Η γυναίκα, τα παιδιά και τα εγγόνια του

***

ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού, ΚΟΚΟΒΙΑΔΗ ΔΗΜΗΤΡΗ, που στις 30 Νοέμβρη συμπληρώνονται 13 χρόνια από το θάνατό του, καθώς και των θείων μας ΚΟΚΟΒΙΑΔΗ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ και ΣΑΡΡΑΣ, προσφέρουμε μέσω της ΚΟΒ Παλιάς Κοκκινιάς 200 ευρώ για ενίσχυση του τιμημένου ΚΚΕ.

Κοκοβιάδης Νίκος, εκ μέρους της οικογένειας

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πατέρα μου ΚΩΣΤΑ ΑΘΗΝΑΙΟΥ, μέλους του ΚΚΕ και του Παραρτήματος Χαϊδαρίου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, που στη διάρκεια της πολυτάραχης ζωής του συμμετείχε ενεργά στη μάχη της Ηλεκτρικής, καθώς και στο μπλόκο της Κοκκινιάς μαζί με τον πατέρα του, Βαγγέλη (17/8/1944), ο γιος του Βαγγέλης Αθηναίος προσφέρει στο ΚΚΕ 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση με τη συμπλήρωση των 6 χρόνων από το θάνατό του, μέσω ΚΟΒ Χαϊδαρίου.

***

ΦΩΤΟ

Πριν από 9 μήνες χάσαμε τον αγαπημένο μας ΛΕΥΤΕΡΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ, σταθερό οπαδό του ΚΚΕ και υπερασπιστή των κομμουνιστικών αξιών και ιδανικών. Στη μνήμη του και στο πλαίσιο της εξόρμησης για οικονομική ενίσχυση του Κόμματός μας προσφέρουμε 150 ευρώ, μέσω Τομέων Υγείας και ΟΤΑ - Δημ. Διοίκησης της ΚΟ Αττικής.

Η σύζυγός του Ελένη, τα παιδιά του Τατιάνα - Μανώλης

***

ΦΩΤΟ

Δεν ταλαντεύτηκε ποτέ! Μοίραζε απλόχερα χαμόγελο κι αισιοδοξία! Υπόδειγμα αγωνιστικής αξιοπρέπειας και ήθους μέχρι το τέλος! Πάντα παρών κι ας λείπει τόσα χρόνια... Στη μνήμη του ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ η σύντροφος της ζωής του Παναγιώτα και τα παιδιά του Δημήτρης - Δήμητρα και Λιάνα - Αλέκος προσφέρουν στο Κόμμα 200 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση μέσω ΚΟ Λιβαδειάς.

ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΑΓΚΑΚΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΑΓΚΑΚΗΣ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΑΝΔΡΕΑ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, μαχητή του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, πιστού στο ΚΚΕ και τις ιδέες του μέχρι το τέλος της ζωής του, η κόρη του Αλέκα Χριστοπούλου, με αφορμή την ονομαστική του εορτή, προσφέρει στο Κόμμα για την Οικονομική Εξόρμηση το ποσό των 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Αρκτικού Διαμερίσματος.

***

ΦΩΤΟ 3

Ενόψει της Οικονομικής Εξόρμησης, αντί στεφάνου, προσφέρω 200 ευρώ στο ΚΚΕ για τους γονείς ΓΙΑΝΝΗ και ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, και τη σύζυγο ΕΥΓΕΝΙΑ, που χάθηκε στις 20 Νοέμβρη 2013, μέσω της ΚΟΒ Νέου Κόσμου.

Μιχαλέτος Πολυχρόνης

***

ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη του πατέρα μας ΣΑΒΒΑ (φωτ.), του παππού μας ΛΑΖΑΡΟΥ (φωτ.) και των θείων μας ΜΑΚΗ (ΑΒΡΑΑΜ) (φωτ.) και ΗΡΑΚΛΗ ΠΟΖΑΤΖΙΔΗ, προσφέρουμε στο ΚΚΕ το ποσό των 400 ευρώ μέσω ΚΟΒ Χαλκηδόνας - Κέντρου Κοκκινιάς, ενάντια στις προσπάθειες του αστικού κράτους να εμποδίσει και με οικονομικά πρόστιμα τη δράση του.

Το τιμημένο Κόμμα μας βρίσκεται πάντα στο στόχαστρό τους, γιατί ποτέ δεν κιότεψε, δεν τα δίπλωσε στα δύσκολα και άντεξε στην εκατοντάχρονη ζωή του, γιατί στηρίχτηκε και στηρίζεται στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Και αυτή η προσπάθειά τους θα πέσει στο κενό! Δεν θα τους περάσει!

ΠΟΖΑΤΖΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ
ΠΟΖΑΤΖΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ
Πανδώρα, Σταυρούλα, Ηρακλής Ποζατζίδης και Γιάννης Παπαδόπουλος

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της μητέρας μου ΖΩΗΣ, από την Καβάλα, που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Αυτοαπασχολούμενων Καβάλας, 50 ευρώ.

Θόδωρος Κοντογεωργίου

***

ΦΩΤΟ

Στις 28/11/2020 συμπληρώνονται 6 χρόνια από το θάνατο του ΓΙΑΝΝΗ ΚΛΙΝΑΚΗ (Πετρογιάννη) από το Μάραθος Ηρακλείου Κρήτης, που αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή στην υπόθεση του ταξικού εργατικού κινήματος. Στη μνήμη του ο Δημήτρης Περυσινάκης προσφέρει, μέσω της ΚΟΒ Μαλεβιζίου της ΤΕ Ηρακλείου, το ποσό των 100 ευρώ για την ενίσχυση του Κόμματος.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγαπημένης μου θείας ΜΠΥΡΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ, που «έφυγε» από τη ζωή στις 21 Αυγούστου 2020 σε ηλικία 98 χρόνων, προσφέρω στο τιμημένο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας το ποσό των 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Λιτοχώρου.

Φαρμάκη Ελισάβετ

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των πολυαγαπημένων μου γονιών ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΑΓΚΑΚΗ (Σωτήρη) (φωτ.) και ΦΡΟΣΩΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ - ΜΑΡΑΓΚΑΚΗ (Γεωργίας) (φωτ.), αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, καθώς και στη μνήμη των αγωνιστών ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ (μπαρμπα - Δήμου), ιδρυτικού μέλους της πρώτης αντιστασιακής οργάνωσης Μεσσηνίας «Φιλική Εταιρεία», ΝΥΣΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ (Βασίλη), ΑΛΕΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ (Ιατρού), ΛΑΖΑΡΟΥ ΤΣΑΜΠΑΖΗ και ΚΛΕΙΩΣ ΤΣΑΜΠΑΖΗ - ΜΑΡΑΓΚΑΚΗ προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Δυτικών, 100 ευρώ στο ΚΚΕ για τα ιδανικά του οποίου πάλεψαν μέχρι το τέλος της ζωής τους.

Χαρίκλεια Μαραγκάκη

***

ΦΩΤΟ

Με θλίψη αποχαιρετούμε τον σύντροφο ΜΙΛΤΟ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟ, πατέρα του πολυαγαπημένου μας φίλου και συντρόφου Πάνου. Γνωρίζουμε καλά πως ο σύντροφος Μίλτος πορεύτηκε στα δύσκολα της ζωής και του αγώνα ακούραστα κι επίμονα. Για όλους εμάς, είχε πάντα ένα χαμόγελο κι έναν συντροφικό χαιρετισμό, κάθε φορά που συναντιόμασταν στις εκδηλώσεις και τα συλλαλητήρια.

ΜΙΧΑΛΕΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΙΧΑΛΕΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Δίνουμε το ποσό των 235 ευρώ μέσω των Οργανώσεων του Κόμματός μας, ως ένα ελάχιστο «ευχαριστώ» για το χαμόγελό του, που έδινε και σε μας τους μικρότερους την επιβεβαίωση πως η ζωή μπορεί να γίνει όμορφη αρκεί να αγωνίζεσαι γι' αυτήν.

  • Στη μνήμη του ΜΙΛΤΟΥ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ, συντρόφου από τα δύσκολα χρόνια της ανασυγκρότησης των Οργανώσεων της ΚΝΕ, που «έφυγε» αναπάντεχα και άδικα από κοντά μας, προσφέρω 50 ευρώ στο Κόμμα μας για την Οικονομική του Εξόρμηση μέσω ΚΟΒ Γιαννιτσών.

Τικτόπουλος Νίκος

  • Στη μνήμη του σεμνού αγωνιστή και κομμουνιστή ΜΙΛΤΟΥ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ, που τόσο πρόωρα «έφυγε» από κοντά μας, αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό στην οικογένειά του, αντί για στεφάνι προσφέρουμε οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ, που μέσα από τις γραμμές του πάλεψε και αγωνίστηκε για έναν κόσμο δίχως εκμετάλλευση από άνθρωπο σε άνθρωπο, το ποσό των 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Επισιτισμού - Τουρισμού Κεφαλονιάς, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του.

Οικογένεια Πολύβιου Τζουμάνη

  • Στη μνήμη του συντρόφου και παιδικού μας φίλου ΜΙΛΤΟΥ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ, που «έφυγε» πρόωρα και ξαφνικά από τη ζωή, ο οποίος αγωνίστηκε για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης ως Πρωτοπόρος, ως ΚΝίτης και ως Κομμουνιστής προσφέρουμε 50 ευρώ, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Επισιτισμού - Τουρισμού Κεφαλονιάς. Στη γυναίκα του Βάσω και στα παιδιά του, στη μητέρα του Κούλα και στην αδελφή του Καίτη τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια.

Οικογένεια Γιώργου Γαβρίλη

***

ΦΩΤΟ

Με τη συμπλήρωση 10 χρόνων από την απώλεια του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού ΠΟΛΥΖΩΗ Γ. ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΥ, εκδότη, πιστού αγωνιστή και υπέρμαχου της ειρήνης και της ελευθερίας, που αφιέρωσε τη ζωή του στην πάλη και τον αγώνα των ιδανικών του ΚΚΕ, γνωρίζοντας διώξεις και εξορίες στην Ικαρία και τη Μακρόνησο, τιμούμε τη μνήμη του προσφέροντας 50 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

ΜΙΧΑΛΕΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
ΜΙΧΑΛΕΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
Η σύζυγος Τασούλα, τα παιδιά Βούλα - Κωστής, ο εγγονός Δημοσθένης

***

ΦΩΤΟ

Πέντε χρόνια χωρίς εσένα, ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΡΙΜΑΛΗ, αγωνιστή στη ζωή και στον αγώνα για το Κόμμα, η γυναίκα σου Γεωργία και τα παιδιά σου προσφέρουμε 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ρέντη, για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.

***

ΦΩΤΟ

Πριν από λίγες μέρες «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος σύντροφος ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΑΜΟΣ. Γεννήθηκε το 1929 στην Κερασιά Βόλου από οικογένεια κομμουνιστών. Στην Κατοχή οργανώνεται στα αετόπουλα. Ως φαντάρος εξορίζεται στη Μακρόνησο και επιστρέφοντας οργανώνεται στο παράνομο ΚΚΕ, βγάζει προκηρύξεις και διακινεί τον παράνομο «Ριζοσπάστη». Ολη του τη ζωή από κει και πέρα πάλεψε μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ, σταθερός και συνειδητός αγωνιστής και κομμουνιστής, σε όλες τις μάχες του Κόμματος και του συνδικαλιστικού κινήματος.

Στη μνήμη του προσφέρουν στο Κόμμα 180 ευρώ η γυναίκα του Βούλα, η κόρη του Σοφία, οι εγγονές του Εύη και Δάφνη, η αδελφή του Γιώτα και τα ανίψια του Γιώργος, Ελένη, Γρηγόρης.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αδελφού μου ΜΗΤΣΟΥ ΒΟΥΡΚΟΥΤΙΩΤΗ, που «έφυγε» από κοντά μας πριν από 6 χρόνια, προσφέρω στο Κόμμα μας 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Μαρκοπούλου Μεσογαίας.

Γεννήθηκε στου Γκύζη, εντάχθηκε στην ΕΠΟΝ και στη συνέχεια στο ΚΚΕ. Διακινούσε τον παράνομο «Ριζοσπάστη» και διετέλεσε Γραμματέας της ΚΟΒ Κερατέας. Ηταν αταλάντευτος κομμουνιστής έως το τέλος της ζωής του.

Ο αδελφός του Νίκος Β.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πατέρα μου ΚΑΝΔΡΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ, ο οποίος αγωνίστηκε για τις αξίες και τα ιδανικά του Κόμματος, για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης από την εκμετάλλευση των λίγων, για τον σοσιαλισμό, την ελπίδα των πολλών, προσφέρουμε στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Βύρωνα, 20 ευρώ.

ΠΟΛΥΖΩΗΣ Γ. ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΟΛΥΖΩΗΣ Γ. ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΣ
Λευτέρης και Ευγενία Κανδρή

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πατέρα μου ΠΑΤΡΟΚΛΟΥ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 300 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Εγνατίας.

Δημήτρης

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγαπημένης συντρόφισσας και χωριανής ΦΡΑΓΓΗ ΣΟΦΙΑΣ η οικογένεια Γυμνόπουλου προσφέρει 30 ευρώ για το «Σπίτι του Αγωνιστή» και 20 ευρώ για την ΚΝΕ.

***

ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη των συντρόφων ΣΩΚΡΑΤΗ ΠΕΤΡΑ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΙΦΩΤΗ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΚΙΑΘΑ, που αγωνιστήκαμε μαζί 30 χρόνια, που αγαπούσαμε το Κόμμα και πορευτήκαμε μαζί στους αγώνες του, που μείναμε πιστοί μέχρι την τελευταία στιγμή, προσφέρω 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος μέσω ΚΟΒ Μάνδρας.

Μήτσος Δημητρίου, Οινόη


ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΙΧΑΛΕΤΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ
ΜΙΧΑΛΕΤΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ

ΒΟΥΡΚΟΥΤΙΩΤΗΣ ΜΗΤΣΟΣ
ΒΟΥΡΚΟΥΤΙΩΤΗΣ ΜΗΤΣΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΛΙΝΑΚΗΣ (Πετρογιαννης)
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΛΙΝΑΚΗΣ (Πετρογιαννης)

ΚΑΡΙΜΑΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
ΚΑΡΙΜΑΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ

ΚΟΚΟΒΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΟΚΟΒΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΚΟΚΟΒΙΑΔΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
ΚΟΚΟΒΙΑΔΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

ΚΟΚΟΒΙΑΔΗ ΣΑΡΡΑ
ΚΟΚΟΒΙΑΔΗ ΣΑΡΡΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΙΑΘΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΙΑΘΑΣ

ΚΑΛΛΙΦΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΑΛΛΙΦΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΚΡΙΔΑΚΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΚΡΙΔΑΚΗΣ

ΜΑΚΗΣ ΠΟΖΑΤΖΙΔΗΣ
ΜΑΚΗΣ ΠΟΖΑΤΖΙΔΗΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΝΔΡΗΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΝΔΡΗΣ

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΦΡΑΓΓΗ ΣΟΦΙΑ
ΦΡΑΓΓΗ ΣΟΦΙΑ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ

ΛΑΖΑΡΟΣ ΠΟΖΑΤΖΙΔΗΣ
ΛΑΖΑΡΟΣ ΠΟΖΑΤΖΙΔΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΠΥΡΟΥ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΠΥΡΟΥ

ΖΩΗ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΖΩΗ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΜΙΛΤΟΣ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΙΛΤΟΣ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΑΜΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΑΜΟΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ