Παρασκευή 4 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΘΑ
Ζητά κοινή τηλεδιάσκεψη με τα υπουργεία Πολιτισμού, Εργασίας και Οικονομικών

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος - Ακροάματος ζητά κατεπείγουσα κοινή τηλεδιάσκεψη με τα υπουργεία Πολιτισμού, Εργασίας και Οικονομικών για να δοθεί άμεσα λύση στα φλέγοντα προβλήματα των καλλιτεχνών και να ικανοποιηθούν τα αιτήματα που προβάλλονται από τα σωματεία του χώρου.

«Αναλυτικά:

1. Να ενταχθούν στην αποζημίωση ειδικού σκοπού και όσοι δεν πρόλαβαν την προθεσμία εγγραφής (20/10/2020) στο Μητρώο Καλλιτεχνών και πληρούν τις λοιπές τυπικές προϋποθέσεις.

2. Σε σχέση με το επίδομα ειδικού σκοπού των 800 ευρώ της κατηγορίας λ1, να μην υπάρχει καταληκτική ημερομηνία εγγραφής στο Μητρώο. Να υπενθυμίσουμε ότι, σε αντίθεση με το επίδομα Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου και παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, η καταληκτική ημερομηνία εγγραφής στο Μητρώο για το επίδομα αυτό είναι η 15η και όχι η 20ή Οκτωβρίου.

3. Αυτόματη επέκταση και άμεση εκταμίευση του επιδόματος και για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο και, γενικότερα, για όσο διάστημα θα είναι κλειστοί οι χώροι εργασίας μας.

4. Οσοι αποζημιωθούν μέσω Μητρώου, να είναι δικαιούχοι και της μείωσης ενοικίου, όπως συμβαίνει και με τις αναστολές εργασίας.

5. Αναστολή πληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών σε εφορία, τράπεζες και ΔΕΚΟ και όλων των ειδών συνδέσεων τηλεφωνίας, Ενέργειας, δημοτικών τελών καθώς και απαγόρευση διακοπής ρεύματος, εξώσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ