Σάββατο 12 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Εικαστικά
Ιδιότυπες προσωπογραφίες

«Ονειρα οικεία - Προσωπογραφίες εικαστικών» είναι ο τίτλος της έκθεσης που εγκαινιάζεται στο χώρο τέχνης «νήσος αρτ» (Σαρρή 14, Ψυρρή). Πρόκειται για έκθεση με φωτογραφίες του Στέλιου Μπακλαβά της περιόδου 1996-2001. Στη δουλιά του αυτή ο Στ. Μπακλαβάς παρουσιάζει ιδιότυπες προσωπογραφίες εικαστικών: μέσω επάλληλων λήψεων, το πορτρέτο του κάθε καλλιτέχνη αναδύεται από το έργο του. Ως αισθητικό αποτέλεσμα προκύπτει ένα παιχνίδι ανάμεσα στο όνειρο και το οικείο, το έργο και το δημιουργό. Με την ιδιαίτερη αυτή οπτική ματιά και θεώρηση, η φωτογραφία γίνεται το μέσο ανάδειξης της δυναμικής μεταξύ του καλλιτέχνη και του έργου του. Η έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 2 του Μάρτη, περιλαμβάνει πορτρέτα των: Χρ. Καρά, Ν. Κεσανλή, Λ. Παπακωνσταντίνου, Β. Φωτόπουλου, Γ. Μαυροΐδη, Μ. Παπαδάκη, Ζ. Κεραμέα, Δ. Κοκκινίδη, Κ. Καρακατσάνη, Β. Σολιδάκη κ.ά.

  • Δημιουργίες της Καίτης Μπάρμπα παρουσιάζονται από τις 18 του Γενάρη (8μμ) στην γκαλερί Σύγχρονης Τέχνης (Μελανθίου 2, Ψυρρή). Θα διαρκέσει έως τις 16 του Φλεβάρη.
  • Εκθεση φωτογραφίας του Θάνου Μπούνα εγκαινιάζεται στις 23 του Γενάρη στην Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία (Τήνου 14α, πάροδος Πατησίων).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ