Σάββατο 5 Δεκέμβρη 2020 - Κυριακή 6 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
ΧΡ. ΚΑΤΣΩΤΗΣ
Μονιμοποιούνται τα δήθεν προσωρινά μέτρα

«Οι συνέπειες τις ταξικής διαχείρισης της πανδημίας είναι βαριές, θανατηφόρες για το λαό, με αύξηση των κρουσμάτων, των διασωληνωμένων και των θανάτων. Αξιοποιήσατε την πανδημία ως ευκαιρία για να υλοποιήσετε κάθε αξίωση των επιχειρηματικών και μονοπωλιακών ομίλων», ανέφερε ο Χρήστος Κατσώτης, ο οποίος ως εισηγητής του ΚΚΕ «άνοιξε» τη συζήτηση.

Πρόσθεσε πως το αντεργατικό - αντιλαϊκό έργο της κυβέρνησης εν μέσω πανδημίας ανατρέπει ό,τι εργασιακό δικαίωμα είχε «ξεφύγει» από την επίθεση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των προηγούμενων κυβερνήσεων, ενώ τώρα έχει εξαγγείλει «νομοσχέδιο που υλοποιεί τις πιο εμβληματικές αξιώσεις του κεφαλαίου για κατάργηση της σταθερής δουλειάς, του 8ωρου, του 40ωρου, του 5ήμερου, τη θέσπιση του 10ωρου, με κατάργηση της αμοιβής των υπερωριών» και για την περιστολή και κατάργηση δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών που έχουν κατακτηθεί με σκληρούς και αιματηρούς αγώνες.

«Εχετε μετατρέψει τη χώρα σε ειδική οικονομική ζώνη με χαμηλούς μισθούς και ελαστικές μορφές απασχόλησης, απαγόρευση συνδικαλιστικής δράσης και, από την άλλη πλευρά, πλήρη ασυλία στο κεφάλαιο με φοροαπαλλαγές, κίνητρα, ανοχή και στήριξη στην ασύδοτη δράση», τόνισε.

Σημείωσε ότι η Επίκαιρη Επερώτηση του ΚΚΕ έρχεται να προστεθεί στο πλήθος παρεμβάσεων που έχει κάνει στη Βουλή με τροπολογίες και προτάσεις νόμου, μεταφέροντας τις διεκδικήσεις που αποτελούν στόχους πάλης στον αγώνα των εργαζομένων και του λαού για την προστασία της υγείας, της ζωής και των δικαιωμάτων, τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών. Τόνισε ότι το ΚΚΕ θα είναι στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα.

Στη δευτερολογία του, ο Χρ. Κατσώτης τόνισε πως η κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης και άλλα αντεργατικά μέτρα που παρουσιάστηκαν σαν προσωρινά, μονιμοποιούνται, ενώ απαντώντας στα περί «μαξιμαλιστικών» αιτημάτων που είχε πει νωρίτερα ο υπουργός υπογράμμισε πως αυτά που προτείνονται στην Επίκαιρη Επερώτηση του ΚΚΕ ίσχυαν πριν από την καπιταλιστική κρίση και τα μνημόνια και τώρα πλέον οι κυβερνώντες τα εμφανίζουν ως «παθογένειες που διορθώνονται».

«Εκπληξη θα ήταν να τα στήριζε ο υπουργός Εργασίας», σχολίασε ο Χρήστος Κατσώτης, ενώ ανέφερε ακόμα ότι έκπληξη θα ήταν να μη στηρίξει ο υπουργός την ανυπόληπτη ηγεσία της ΓΣΕΕ, προσθέτοντας ότι τα συνδικάτα που στηρίζουν το ΠΑΜΕ έχουν την αποδοχή των εργαζομένων - και εκείνων που ψήφισαν ΝΔ.

Σχολιάζοντας επίσης τις κυβερνητικές αναφορές περί στήριξης των εργαζομένων, τόνισε ότι πάνω από 3 εκατομμύρια άνθρωποι το 2019 ήταν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της φτώχειας και του αποκλεισμού, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, και πρόσθεσε ότι το 2020 η κατάσταση έχει χειροτερέψει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ