Σάββατο 12 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μαγνήτης η Γλυφάδα

Χόλντεν και Παπαλουκάς θα βρεθούν αντιμέτωποι στη Γλυφάδα

Sportidea

Χόλντεν και Παπαλουκάς θα βρεθούν αντιμέτωποι στη Γλυφάδα
Το κλειστό της Γλυφάδας για δεύτερη συνεχόμενη φορά έχει την τιμητική του στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 ανδρών. Βλέπεται η πρεμιέρα του Β` γύρου της διοργάνωσης περιλαμβάνει το αυριανό ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ (19.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ 1) που όπως είναι φυσικό μονοπωλεί το ενδιαφέρον της 14ης αγωνιστικής. Ενα ντέρμπι που θα διεξαχθεί σε βαριά ατμόσφαιρα λόγω των γεγονότων της περασμένης αγωνιστικής αλλά και όπως δείχνουν τα πράγματα σε... οικογενειακό κλίμα. Η απόφαση της διοίκησης του Ολυμπιακού να παρακολουθήσουν το παιχνίδι μόνο όσοι έχουν κάρτες διαρκείας αναμένεται να φέρει στη Γλυφάδα ίσως λίγο παραπάνω από 400 άτομα, αφού τόσες είναι οι κάρτες διαρκείας που έχουν δώσει οι «ερυθρόλευκοι» φέτος. Η απόφαση αυτή στέρησε και από τους οπαδούς της ΑΕΚ το δικαίωμα να παρακολουθήσουν την ομάδα τους σε ένα δύσκολο παιχνίδι αφού δεν υπήρξαν μεμονωμένα εισιτήρια για το παιχνίδι.

Στα αγωνιστικά οι γηπεδούχοι μετά την επιβολή των ποινών (πρόστιμο - τιμωρία έδρας αλλά από τη νέα περίοδο) προσπαθούν να επικεντρωθούν στην καινούρια τους αποστολή. Η σπουδαία εκτός έδρας νίκη στην Πολωνία επί της Σλασκ επανέφερε την ηρεμία αλλά και την καλή ψυχολογία στην ομάδα, κάτι που χρειαζόταν οπωσδήποτε ενόψει του δύσκολο παιχνιδιού με τον «Δικέφαλο». Ο τεχνικός της ομάδας Ηλίας Ζούρος δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα αφού κάποιοι πόνοι στο πόδι του Φόρεστ δεν πρόκειται να του στερήσουν τη συμμετοχή στο παιχνίδι σύμφωνα και με το ιατρικό τιμ της ομάδας.

Στην αντίπερα όχθη, τη δυσαρέσκεια τής ΑΕΚ για τη μη ύπαρξη εισιτηρίων στους οπαδούς της διαδέχτηκε η αγωνία για τον Μιχάλη Κακιούζη που μάλλον θα είναι απών. Ο διεθνής παίκτης που τραυματίστηκε στον αγώνα της Τετάρτης με την Ταουγκρές (θλάση στον τετρακέφαλο του μηρού) και οι γιατροί του συνέστησαν θεραπεία και ξεκούραση τουλάχιστον για 15 ημέρες. Ετσι ο Σάκοτα κάνει τα πλάνα του χωρίς να υπολογίζει τον πρώτο σκόρερ της ομάδας.

Με την τύχη τους τα έχουν στον Παναθηναϊκό. Δε φθάνει που βρέθηκαν προ εκπλήξεως και χρειάστηκε να... ιδρώσουν για να νικήσουν την Ορτέζ (67-63) για την Ευρωλίγκα, έχασαν και τον Μπαλογιάννη που υπέστη κάταγαμα στο πόδι και θα λείψει για δυο μήνες. Ετσι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς βλέπει τις λύσεις στην περιφέρεια να μειώνονται με δεδομένο και την απουσία του Κουτλάι. Τις απουσίες των «πρασίνων» θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί η Νήαρ Ηστ που αν και έχει δύσκολη αποστολή δεν προτίθεται να πέσει αμαχητί στο ΟΑΚΑ.

Ιδιαίτερο συναισθηματικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η κόντρα του Αμαρουσίου με τον ΠΑΟΚ, όπου από τη μία ο Βαγγέλης Αλεξανδρής θα βρεθεί απέναντι στην ομάδα με την οποία κατέκτησε πέρσι το Κύπελλο Κόρατς. Τα ίδια ισχύουν και για τον Αγγελο Κορωνιό που θα τεθεί αντιμέτωπος με την παλιά του ομάδα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής: ΣΑΒΒΑΤΟ: Αρης - Δάφνη (Αλεξάνδρειο 19.00), Πανιώνιος - Ιωνικός ΝΦ (Ν. Σμύρνη 19.00), ΚΑΟΔ - Ηρακλής («Δ. ΚΡΑΧΤΙΔΗΣ» 19.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ 1), Μαρούσι - ΠΑΟΚ (Αμαρουσίου 17.00 ΝΟΒΑ). ΚΥΡΙΑΚΗ: Ολυμπιακός - ΑΕΚ (Γλυφάδα 19.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ 1), Παναθηναϊκός - Νήαρ Ηστ (ΟΑΚΑ 19.00), Περιστέρι - Ηράκλειο (Περιστερίου 20.00).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ