Πέμπτη 10 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
«Δεν σας φοβόμαστε, ούτε θα σκύψουμε το κεφάλι»

Απάντηση στις απαράδεκτες δηλώσεις Χρυσοχοΐδη με αφορμή το όργιο καταστολής την περασμένη Κυριακή

Με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης επανέλαβε και χτες από το βήμα της Βουλής το γνωστό παραλήρημα ότι «ο νόμος είναι νόμος» και «θα εφαρμοστεί» ότι «ζητάτε από την αστυνομία να μην εφαρμόσει το νόμο; Ολίγον νόμιμη ή ολίγον παράνομη δεν υπάρχει», είπε σχετικά με το όργιο καταστολής τόσο κατά τις συμβολικές εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο όσο και για τον δολοφονημένο Αλ. Γρηγορόπουλο.

Απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης επισήμανε ότι η κυβέρνηση με τις αποφάσεις για απαγόρευση των συναθροίσεων, ακόμα και αυτές των 3 ατόμων, «προχωρά σε γενικευμένη καταστολή με στόχο να χτυπήσει όποιον αντιδρά» στη βάρβαρη πολιτική και να αποσείσει τις εγκληματικές της ευθύνες για το πώς εξελίχθηκε η πανδημία.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση αξιοποιώντας την πανδημία λέει στον λαό να καθίσει στα αυγά του, ενώ αυτή, για τη σωτηρία των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων από την καπιταλιστική κρίση που επιτάχυνε η πανδημία, δεν έχει σταματήσει να παίρνει μέτρα - οδοστρωτήρα συνθλίβοντας εργατικά - λαϊκά δικαιώματα. «Δεν έχετε αναβάλει ούτε ένα μέτρο, τόνισε, από αυτά που είχατε αποφασίσει. Τρία νομοσχέδια τη βδομάδα που συντρίβουν τον λαό και δημιουργούν προϋποθέσεις να συγκρατηθούν και να ανέβουν τα κέρδη του κεφαλαίου».

«Εχετε, πρόσθεσε, περάσει παπάδες. Νομοσχέδια για διαδηλώσεις, αντεργατικά μέτρα, ετοιμάζετε 10ωρα, να μην πληρώνονται οι υπερωρίες. Και τι λέτε στον λαό; Εσείς τη μάσκα. Αλλά όχι ως υγειονομική προφύλαξη, ως φίμωτρο».

Επισήμανε ότι η καταστολή σε βάρος των λαϊκών αγώνων εφαρμόζεται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις και διαρκώς ενισχύεται, υπενθυμίζοντας στον ΣΥΡΙΖΑ και τα δικά του έργα.

Αναφέρθηκε στα μέτρα που θα έπρεπε να είχε πάρει η κυβέρνηση (ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα, ελέγχους στους χώρους δουλειάς, αύξηση των δρομολογίων των ΜΜΜ κ.ά.), αν ήθελε πράγματι να προστατεύσει τη δημόσια υγεία.

«Δεν σας φοβόμαστε, ούτε θα σκύψουμε το κεφάλι», «το δίκαιο κατακτήθηκε με αγώνες και απειθαρχία στους αντιλαϊκούς νόμους», τόνισε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ