Σάββατο 12 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΥΓΕΙΑ
Ανθυγιεινή σκακιέρα

Επιλογές που θυμίζουν κινήσεις σε σκακιέρα, εκδηλώνονται σε σχέση με το νοσοκομείο στο Χαϊδάρι, τόσο απ' την πλευρά της κυβέρνησης όσο και απ' την πλευρά των πανεπιστημιακών γιατρών.

Το νοσοκομείο ουσιαστικά μένει κλειστό, παρά τα εγκαίνια που έκανε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην προεκλογική περίοδο (6.3.2000), όπου υποσχέθηκε ότι το νοσοκομείο θα ενταχθεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και θα λειτουργήσει με τη μεταφορά πανεπιστημιακών κλινικών.

Τα περί μεταφοράς των πανεπιστημιακών κλινικών συμφωνήθηκαν και στη συνάντηση του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη και του υπουργού Υγείας της 4.1.2002, σύμφωνα με τις δηλώσεις του τελευταίου.

***

Ομως οι υπουργοί Υγείας και Οικονομικών - κατά παρέκκλιση ακόμα και του νόμου 2889/2001 που εμπορευματοποιεί την υγεία - υπέγραψαν κοινή υπουργική απόφαση σύμφωνα με την οποία οι πανεπιστημιακοί γιατροί της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης μπορούν να διατηρήσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο μέχρι της μεταφοράς των κλινικών στο Χαϊδάρι και στο Παπαγεωργίου (Θεσσαλονίκη).

Αμέσως μετά κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας τροπολογία των υπουργών Παιδείας Π. Ευθυμίου και Υγείας Αλ. Παπαδόπουλου σύμφωνα με την οποία ο μάνατζερ στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία θα επιλέγεται από τον υπουργό Υγείας μετά από υπόδειξη τριών υποψηφίων του οικείου πανεπιστημίου. Με την ίδια τροπολογία προβλεπόταν η συγκρότηση Συμβούλιου επίλυσης των διαφορών πανεπιστημιακών και Περιφερειακών Συστημάτων Υγείας (Πε. Σ.Υ.)- που τελικά αποσύρθηκε.

***

Και πριν η διάταξη για τους μάνατζερς στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία ψηφιστεί, ο Αλ. Παπαδόπουλος - αιφνιδιαστικά - εγκατέστησε «μεθ' όρκου» χτες το βράδυ το Ν. Πολύζο ως μάνατζερ στο νοσοκομείο του Χαϊδαρίου.

Ο Ν. Πολύζος - διευθυντής μέχρι τώρα στο Ωνάσειο - είχε μεν οριστεί ως μάνατζερ στα πλαίσια του Γ' Πε. Σ.Υ. αλλά δεν είχε εγκατασταθεί.

Προς τι λοιπόν η εσπευσμένη εγκατάσταση; Τι εξυπηρετεί η εγκατάστασή του σε μια σκακιέρα με συμπεφωνημένες - τελικά - κινήσεις;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν υπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων της Δυτικής Αττικής για ισότιμη και ανεμπόδιστη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.


Γ. Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ