Τρίτη 15 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Διαμαρτυρία με αίτημα τη στήριξη των οικοδόμων

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν αύριο, Τετάρτη, στις 11 π.μ., η Ομοσπονδία Οικοδόμων και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, διεκδικώντας οικονομική στήριξη των εργαζομένων του κλάδου.

Η Ομοσπονδία έχει θέσει στην κυβέρνηση την επείγουσα ανάγκη οικονομικής στήριξης των οικοδόμων και των άλλων εργαζομένων στις Κατασκευές, λόγω των συνεπειών των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν από τις 6/11, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει πάρει απάντηση στο αίτημά της και χωρίς να έχει ληφθεί το παραμικρό μέτρο για τους εργαζόμενους του κλάδου. Στο έδαφος αυτό, ζητά συνάντηση με το υπουργείο ώστε να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις στο αίτημά της. Οπως σημειώνει, «κάθε μέρα που περνάει η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο πιεστική, το ίδιο και οι ανάγκες των οικογενειών μπροστά στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς».

Παράλληλα, το Συνδικάτο Οικοδόμων τις επόμενες μέρες έχει προγραμματίσει στάσεις εργασίας και Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων στους εξής χώρους δουλειάς: Σήμερα, Τρίτη, σε εργοτάξιο ανέγερσης ξενοδοχείου στη λεωφόρο Συγγρού. Την Πέμπτη 17/12 στην ανακαίνιση των γραφείων της «Ελευθεροτυπίας» στον Ν. Κόσμο. Την Παρασκευή 18/12 στο εργοτάξιο της εταιρείας ΕΛΠΕΝ στο Πικέρμι, στην επέκταση του εργοστασίου «Βλάχου» στο Μαρκόπουλο και στην επέκταση του εργοστασίου «Καραμολέγκος» στο Κορωπί. Την Τρίτη 22/12 στην επέκταση του Ωνάσειου. Την Τετάρτη 23/12 στο εργοτάξιο του γηπέδου της ΑΕΚ.

Πρωτοβουλία για την οργάνωση της αλληλεγγύης

Την αλληλεγγύη στους εργαζόμενους που έχουν βρεθεί χωρίς δουλειά και εισόδημα οργανώνει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, καλώντας τους εργαζόμενους να συμβάλουν από το υστέρημά τους. Καθημερινά στα κεντρικά γραφεία του στην Αθήνα (8 π.μ. - 3 μ.μ. και 6 μ.μ. - 8.30 μ.μ.) και στα κατά τόπους παραρτήματα (6 μ.μ. - 8.30 μ.μ.) συγκεντρώνει είδη διατροφής και παιχνίδια, για τις οικογένειες οικοδόμων που τα έχουν ανάγκη. Παράλληλα, καλεί τους εργαζόμενους να απευθύνονται στο Συνδικάτο για όλα τα προβλήματα που αφορούν τη δουλειά, την υγεία, την τηλεκπαίδευση των παιδιών, τις απειλές για πλειστηριασμούς ή διακοπές ρεύματος - νερού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ