Πέμπτη 31 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Οδηγούνται στην εξεταστική χωρίς να έχουν πάρει ακόμα τα συγγράμματα!

Την αντίθεσή τους στον ορισμό της εξεταστικής περιόδου από το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας νωρίτερα από τη χρονική περίοδο που αποφάσισε η Σύγκλητος εκφράζουν οι φοιτητές, αφού όπως επισημαίνουν μεγάλη μερίδα φοιτητών δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής κανένα σύγγραμμα, καθιστώντας αδύνατη την ουσιαστική προετοιμασία για τις εξετάσεις.

Συγκεκριμένα, ενώ η Σύγκλητος ανακοίνωσε πως η εξεταστική θα διεξαχθεί το χρονικό διάστημα από 25 Γενάρη έως και 19 Φλεβάρη, δυο μέρες πριν τα Χριστούγεννα το Τμήμα Ιατρικής αποφάσισε να ορίσει την έναρξη της εξεταστικής στις 11 Γενάρη, μη λαμβάνοντας υπόψη ούτε τις δύσκολες υγειονομικές συνθήκες, ούτε ακόμα το γεγονός ότι πολλοί φοιτητές δεν έχουν πάρει τα συγγράμματα.

Σε επιστολή τους προς τη διοίκηση του Τμήματος, οι φοιτητές απαιτούν να διανεμηθούν άμεσα τα συγγράμματα και να μετατεθεί η έναρξη της εξεταστικής. Σημειώνουν μεταξύ άλλων: «Η Συνέλευση του Τμήματος δεν έλαβε υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες, δεν μερίμνησε όμως και να ακούσει τους φοιτητές και τις ανησυχίες τους, ενώ ακόμη και τώρα τηρεί σιγήν ιχθύος σε ένα τόσο καίριο ζήτημα. Η στάση αυτή δεν αρμόζει σε ένα Τμήμα που αν μη τι άλλο θέτει ως προτεραιότητα το σεβασμό στην αξιοπρέπεια του ανθρώπου. Σε τέτοιες δύσκολες στιγμές είναι απαραίτητη η ευελιξία και η κατανόηση».

Σημειωτέον, το υπουργείο Παιδείας έχει ορίσει ως καταληκτική ημερομηνία παράδοσης των συγγραμμάτων την 11η Γενάρη. Σύμφωνα μάλιστα με την τελευταία σχετική ενημέρωση από τον αρμόδιο υφυπουργό Β. Διγαλάκη και τα στοιχεία που παρέθεσε από τον Σύλλογο Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων (ΣΕΕΒΙ), μέχρι και την παραμονή των Χριστουγέννων ένα ποσοστό 0,5% των δηλωθέντων συγγραμμάτων, που αντιστοιχεί περίπου σε 7.000 βιβλία, δεν είχε καν παραδοθεί από τους εκδότες στις εταιρείες ταχυμεταφορών. Οσο για την ταχύτητα των παραδόσεων από τις εταιρείες αυτήν την περίοδο του lockdown, όλος ο κόσμος έχει πικρή πείρα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ