Τρίτη 5 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θαλάσσια ρύπανση και μπάζα στον υδροβιότοπο του Γαλλικού

Θαλάσσια ρύπανση, έκτασης περίπου 300 τετραγωνικών μέτρων σε διάσπαρτες κηλίδες, εντοπίστηκε στην περιοχή του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, το πρωί του Σαββάτου 2 Γενάρη.

Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο, διαπιστώθηκε ότι εστία της ρύπανσης ήταν ένα φορτηγό πλοίο σημαίας Λιβερίας. Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι κατά την εξαγωγή θαλάσσιου ύδατος ανοιχτού συστήματος καθαρισμού καυσαερίων του πλοίου, υπήρχε εκροή και αναδύονταν ανά μικρά χρονικά διαστήματα μαύρες κηλίδες παραγώγων καύσης.

Συνελήφθησαν ο πλοίαρχος και ο Α' μηχανικός του πλοίου, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του και κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες απορρύπανσης με χρήση φράγματος και απορροφητικών υλικών και ελήφθησαν δείγματα από την περιοχή της ρύπανσης καθώς και από πλοία, προκειμένου να αποσταλούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

Εξάλλου, την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία εντοπίστηκαν πεταμένα στρώματα και μπάζα από εργασίες ανακαίνισης νοσοκομείου, μέσα στον προστατευόμενο υδροβιότοπο του Γαλλικού ποταμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ