Τετάρτη 16 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Σοφία-Φούλη Μιχαλάκου
Σοφία-Φούλη Μιχαλάκου
Φωτ.

Στις 13 Γενάρη συμπληρώθηκαν 13 μήνες από το θάνατο της αγαπημένης μας συντρόφισσας ΣΟΦΙΑΣ (Φούλης) Χίνη - ΜΙΧΑΛΑΚΟΥ, παιδιάτρου.

Στη μνήμη της, ο σύζυγός της Τάκης Μιχαλάκος προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ ΙΚΑ της ΑΕ Υγείας της ΚΟ Πειραιά, 50.000 δρχ.

* * *

Πέθανε στις 12 Γενάρη 2002 ο αγωνιστής ΦΩΤΗΣ ΚΥΠΡΙΩΤΗΣ, μέλος του ΚΚΕ, δάσκαλος.

Αντί για στεφάνι στη σορό του, ο Νίκος Ιεροβασίλης πρόσφερε στην ΚΟ Ρόδου 12.000 δρχ.

* * *

Φωτ. 2,

Στη μνήμη της μάνας μου ΜΑΡΙΑΣ ΒΑΖΟΥΡΑ, η οποία δολοφονήθηκε στο Θησείο από χίτες το μεγάλο Δεκέμβρη, του αδελφού μου ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΖΟΥΡΑ, αξιωματικού του ΔΣΕ ο οποίος σκοτώθηκε στη μάχη του Καρπενησιού και της εξαδέλφης μου ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΔΕΛΗΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ μαχήτριας του ΔΣΕ, η οποία σκοτώθηκε στη διάρκεια του Εμφύλιου, προσφέρω 10.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση.

μπάρμπα Κώστας Βαζούρας

* * *

Φωτ.

Ο ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, γεννήθηκε στον Πύργο της Κόνιτσας το 1914.

Πέθανε στις 11 Δεκέμβρη 2001 στη Θεσσαλονίκη.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Αρτεμις και τα παιδιά του προσφέρουν 60 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Ο Παύλος Στύλιος προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση 10.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Μελισσίων, στη μνήμη των γονιών του και των αδελφών του ΚΩΣΤΑ και ΑΝΝΑΣ, καθώς επίσης στη μνήμη του γαμπρού του ΖΑΧΑΡΙΑ και της νύφης του ΕΥΓΕΝΙΑΣ.

* * *

Φωτ.

Ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΓΑΡΗΣ καταγόταν από τον Αγιο Λέοντα Ζακύνθου. Το 1943 εντάχθηκε στον ΕΛΑΣ και υπηρέτησε στην ΕΤΑ (Επιμελητεία του Αντάρτη) σε διάφορα μέρη της Πελοποννήσου. Το 1944 επέστρεψε στη Ζάκυνθο και πήρε μέρος στη μάχη στα Λαγκαδίκια.

Γιώργος Στεφανίδης
Γιώργος Στεφανίδης
Ηταν από τα ιδρυτικά μέλη του Παραρτήματος Ζακύνθου της ΠΕΑΕΑ και ως το τέλος της ζωής του παρέμεινε υποστηριχτής του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Θεοδοσία Μάργαρη, με τη συμπλήρωση 2 χρόνων από το θάνατό του, προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Νεάπολης, 5.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση.

* * *

Ο Βασίλης Μαυροκέφαλος πρόσφερε στο Παράρτημα Αχαρνών - Βάθης της ΠΕΑΕΑ 50.000 δρχ. στη μνήμη του παλαίμαχου αγωνιστή ΜΑΝΩΛΗ ΠΛΕΥΡΗ, ο οποίος στάθηκε όρθιος ως το τέλος της ζωής του και χωρίς ιδιοτέλεια αγωνιζόταν για τα ιδανικά της ειρήνης, της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού.

Ο Μ. Πλεύρης ήταν τακτικός αναγνώστης του «Ριζοσπάστη».

* * *

Στη μνήμη του πατέρα μου ΜΙΧΕΛΗ, ο οποίος πέθανε πριν από 32 χρόνια, της μητέρας μου ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ, η οποία πέθανε στις 9 Μάρτη 1993, και οι δύο ήταν αντιστασιακοί και στη μνήμη των θείων μου ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΩΤΣΙΑΒΡΑ, μαχητή του ΔΣΕ ο οποίος δολοφονήθηκε στις 8 Μάρτη 1949(ήταν αδελφός της μητέρας μου), ΣΤΑΘΗ ΚΩΤΣΙΑΒΡΑ, ανάπηρου του πολέμου '40-'41, μέλους του ΚΚΕ, ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ Στάθη ΚΩΤΣΙΑΒΡΑ, μαχήτριας του ΔΣΕ, ανάπηρης, ΒΑΣΙΛΗ ΚΩΤΣΙΑΒΡΑ, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος πέθανε πολιτικός πρόσφυγας στη Ρουμανία, ΓΙΩΡΓΗ ΜΙΧΕΛΗ, μαχητή του ΔΣΕ και Μακρονησιώτη, καθώς επίσης στη μνήμη των συμπατριωτών μου δασκάλων ΔΗΜΗΤΡΗ και ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΔΟΥΜΟΥΡΑ, προσφέρω 15.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση και 5.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη», μέσω της ΚΟΒ «Αγ. Ιερόθεου» Περιστερίου.

Μαρία Βαζούρα
Μαρία Βαζούρα
Θοδωρής Μιχελής

* * *

fvt.

Με τη συμπλήρωση 5 χρόνων από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ, οπαδού του ΚΚΕ, ο οποίος πέθανε την 1η Γενάρη 1997, η συντρόφισσά του στη ζωή και στον αγώνα Μαρία προσφέρει 30.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Νέας Σμύρνης Φάρος - Λουτρά.

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη της μητέρας μου ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, η οποία πέθανε πριν από 4 χρόνια. Του πατέρα μου ΑΛΕΞΗ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, του αδελφού μου ΣΤΕΛΙΟΥ, του θείου μου ΣΤΑΘΗ ΚΟΥΛΙΑΠΙΔΗ, ο οποίος εκτελέστηκε το 1947 και του θείου μου ΛΑΖΑΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ, προσφέρω στο «Ριζοσπάστη», μέσω ΚΟΒ «Γ. Ρίτσου» Αμπελόκηπων, 20.000 δρχ.

Μαίρη Θεοδωρίδου

* * *

Συμπληρώνονται 3 χρόνια από τότε που ο ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ, μας «άφησε» να συνεχίσουμε τον αγώνα δίχως αυτόν. Η λησμονιά δε σκέπασε την εικόνα του. Η ανάλωση της ζωής του από τα διάφορα μετερίζια του αγώνα, τον κρατάει πάντα ζωντανό στη σκέψη μας.

Ο Παύλος Παυλίδης υπήρξε κομμουνιστής ως το τέλος της ζωής του. Αταλάντευτος στις ιδέες του, αφοσιωμένος στο καθήκον, όπου τον όριζαν οι ανάγκες του αγώνα. Γνήσιο παιδί της εργατικής τάξης, αγωνίστηκε στο πεδίο της Αυτοδιοίκησης, της Αντίστασης, της πολιτικής δράσης από τις γραμμές της ΕΔΑ και του ΚΚΕ.

Γιάννης Βαζούρας
Γιάννης Βαζούρας
Στη μνήμη του, προσφέρω στην ΚΟ Θεσσαλονίκης 10.000 δρχ.

Γιώργος Λεμονίδης - Θεσσαλονίκη

* * *

Στη μνήμη της αγωνίστριας ΜΑΡΙΑΣ ΜΠΟΥΚΕΤΣΙΔΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, η οποία πέθανε πρόσφατα, ο Γιάννης Κεφάλας πρόσφερε 10.000 δρχ. για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη».

* * *

Ο Νίκος Γιακουμάτος από την Ηλιούπολη πρόσφερε για την Οικονομική Εξόρμηση 20.000 δρχ. στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης συμπατριωτών του από την Κεφαλονιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ