Τρίτη 12 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΜΑΝΙΤΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΜΑΝΙΤΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των γονιών μας, του πατέρα μας ΑΡΙΣΤΟΥ ΚΑΜΑΡΙΝΟΥ, κομμουνιστή από τα νεανικά του χρόνια, μαχητή του ΕΛΑΣ και της ηρωικής 3ης Μεραρχίας του ΔΣΕ στην Πελοπόννησο, και της μητέρας μας, ΕΛΕΝΗΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΥ - ΚΑΜΑΡΙΝΟΥ, αφοσιωμένης αγωνίστριας στα ιδανικά του σοσιαλισμού, που σαν σήμερα, 12/01/18, «έφυγε» από κοντά μας, ενισχύουμε το Κόμμα με 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αλίμου.

Γιάννης - Κυριακή

***

Στη μνήμη της ΙΟΥΛΙΑΣ ΤΣΙΟΔΡΑ, το γένος Μπερτσιά, που «έφυγε» από τη ζωή την 1/1/2021, δίνουμε στο ΚΚΕ, το κόμμα που στήριζε μέχρι την τελευταία της στιγμή, 100 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Χαλανδρίου.

Ο σύζυγος Κώστας Τσιόδρας, η νύφη Αννα και η ανιψιά Βασιλική Μπερτσιά

***

Στη μνήμη όλων των αγωνιστών που έδωσαν τη ζωή τους για τα κομμουνιστικά ιδεώδη προσφέρω στο ΚΚΕ 100 ευρώ.

Παναγιώτης Φούρλας, Πειραιάς

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ οι οικογένειες του Παναγιώτη Μανωλάκου και του Ιωάννη Πικριδά προσφέρουν στο ΚΚΕ 80 ευρώ. Ο Γιώργος Μανωλάκος ήταν ανάμεσα στους 18 αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης που έδωσαν τη ζωή τους μαχόμενοι μέσα από τις γραμμές του ΕΛΑΣ, στη μάχη της Χώρας Αγορελίτσας το 1944, ενάντια στους Γερμανούς κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους.

***

ΜΑΝΙΤΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΑΝΙΤΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των γονιών μας, ΣΩΤΗΡΗ ΒΑΠΟΡΙΔΗ, που γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη (1898 - 1958) και ΑΡΙΑΔΝΗΣ ΒΑΠΟΡΙΔΟΥ, που γεννήθηκε στην Ανατ. Θράκη (1900 - 1956), του αδελφού μου, ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΒΑΠΟΡΙΔΗ (φωτ.), που ήταν μόλις 20 ετών όταν τον εκτέλεσαν φασίστες χωροφύλακες, στις 28 Δεκέμβρη του 1944, ενώ ήταν τραυματίας στο Νοσοκομείο της Δάφνης (Κατσιπόδι) μετά από μάχη του ΕΛΑΣ, του αδελφού μου ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΠΟΡΙΔΗ (φωτ.), που πέθανε από φυσιολογικό θάνατο, τον Οκτώβρη του 2007, προσφέρουμε 150 ευρώ στο τιμημένο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Φάρου Ν. Σμύρνης για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Γιώργος και Αννα Βαπορίδη

***

ΦΩΤΟ

Η οικογένεια Πικριδά προσφέρει 90 ευρώ στο ΚΚΕ στη μνήμη του κομμουνιστή και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΣΤΑΥΡΟΥ ΦΑΡΜΑΚΗ, από το Καστράκι Κορινθίας.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΓΚΟΥΒΑ (φωτ.), από το Αρχάνι Φθιώτιδας, μαχητή του ΕΛΑΣ και στην καθοδήγηση του Κόμματος στην Καισαριανή, που το 1947 βρέθηκε στη Μακρόνησο αρχικά στο 3ο Τάγμα Σκαπανέων και μετά στο 2ο, και της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΤΣΑΓΙΑΛΗ, από τον Κοσμά Κυνουρίας, η οποία στην Κατοχή υπαγόταν στο Τάγμα Καισαριανής του εφεδρικού ΕΛΑΣ και κατέβαινε για διανομή παράνομου υλικού του Κόμματος και καθοδήγηση στο Περιστέρι, ο Ζαφείρης Γκούβας προσφέρει στο Κόμμα ένα συμβολικό ποσό.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του αδερφού μου ΠΕΤΡΟΥ Σωτήρη ΠΕΤΡΟΥΛΑ και του αρχιστράτηγου ΙΩΣΗΦ ΣΤΑΛΙΝ προσφέρω στο τιμημένο Κόμμα μας το ποσό των 350 ευρώ μέσω της ΚΟ Α' Διαμερίσματος Πειραιά.

Δήμητρα Σ. Πέτρουλα

***

ΦΩΤΟ

Πέντε χρόνια συμπληρώθηκαν από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΜΜΟΠΟΥΛΟΣ, ο οποίος στάθηκε αγωνιστής και έως το τέλος της ζωής του στο πλευρό του Κόμματος. Η οικογένειά του προσφέρει στο Κόμμα για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας, το ποσό των 200 ευρώ.

ΜΑΝΙΤΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΜΑΝΙΤΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
***

ΦΩΤΟ 3

Στους αγαπημένους και αξέχαστους γονείς μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (φωτ.) και ΣΟΦΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΑ (φωτ.), αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, καθώς και στους αγαπημένους θείους μου ΘΑΝΑΣΗ (φωτ.) και τη γυναίκα του ΑΣΗΜΟΥΛΑ ΜΑΝΙΤΑΡΑ, από το χωριό Μαλανδρίνο Φωκίδας. Από την «καλοπέραση» στο κολαστήριο της Γυάρου ο θείος Θανάσης «έφυγε» σε ηλικία 64 ετών. Την περίοδο της εξορίας του, πίσω στο χωριό, παρακρατικοί φασίστες δολοφόνησαν με πολύ άγριο τρόπο τη θεία Ασημούλα, όταν της επιτέθηκαν μέσα στο αμπέλι της. Τα βασανιστήρια που της έκαναν αποτυπώθηκαν πάνω στα κλήματα που γέμισαν από τα ξεριζωμένα μαλλιά της. Αφησε ορφανά τα δύο μικρά κοριτσάκια τους. Οι αρχές του τόπου δεν έκαναν ούτε μια τυπική ανάκριση, άφησαν τελείως ατιμώρητη αυτήν τη στυγερή δολοφονία.

Στη μνήμη των συγγενών μου που έχασαν τη ζωή τους παλεύοντας για τα ιδανικά της εργατικής τάξης και των ανθρώπων του μόχθου και για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, που είναι πάντα δίπλα και κοντά στο λαό, σε κάθε αδικημένο άνθρωπο, προσφέρω 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Βύρωνα. Συνεχίζουμε έως την τελική νίκη, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Κατίνα Μανιτάρα, μαχήτρια του ΔΣΕ

***

ΦΩΤΟ

Πριν από λίγες μέρες «έφυγε» από κοντά μας ο ΜΠΡΟΥΝΟ ΟΤΤΑΒΙΑΝΟ. Στη μνήμη του προσφέρουμε 25 ευρώ στο ΚΚΕ και 25 ευρώ στο Παράρτημα Ζωγράφου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Η γυναίκα του Ζωή, τα παιδιά του

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της μάνας μας ΕΥΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΣΟΥΡΑ, που πέθανε στις 28 Νοέμβρη, αντί για μνημόσυνο, προσφέρουμε στο Κόμμα για την Οικονομική Εξόρμηση 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ ΚΙΔΕ Βόρεια της Βιομηχανίας.

Τα παιδιά και τα εγγόνια της


ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΠΟΡΙΔΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΠΟΡΙΔΗΣ

ΙΩΣΗΦ ΣΤΑΛΙΝ
ΙΩΣΗΦ ΣΤΑΛΙΝ

ΒΑΠΟΡΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΒΑΠΟΡΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΜΜΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΜΜΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΥΛΑΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΥΛΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΓΚΟΥΒΑΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΓΚΟΥΒΑΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΗ ΜΑΣΟΥΡΑ
ΕΥΑΓΓΕΛΗ ΜΑΣΟΥΡΑ

ΜΠΡΟΥΝΟ ΟΤΤΑΒΙΑΝΟ
ΜΠΡΟΥΝΟ ΟΤΤΑΒΙΑΝΟ

ΕΛΕΝΗ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΥ ΚΑΜΑΡΙΝΟΥ
ΕΛΕΝΗ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΥ ΚΑΜΑΡΙΝΟΥ

ΑΡΙΣΤΟΣ ΚΑΜΑΡΙΝΟΣ
ΑΡΙΣΤΟΣ ΚΑΜΑΡΙΝΟΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ