Τρίτη 12 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΓΟΝΕΙΣ
Διεκδικούν μέτρα ασφάλειας και υγιεινής με κινητοποιήσεις Πέμπτη και Παρασκευή

Σε άμεσες παρεμβάσεις ώστε να παρθούν τα απαραίτητα ουσιαστικά μέτρα για να λειτουργήσουν τα σχολεία με ασφάλεια και υγιεινή για όλους προχωρούν εκπαιδευτικά σωματεία, που καλούν σε κινητοποιήσεις στο υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη στις 2 το μεσημέρι και στο υπουργείο Υγείας την Παρασκευή την ίδια ώρα.

«Η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας ανακοινώνουν για τρίτη φορά το άνοιγμα των σχολείων, χωρίς να έχουν πάρει ούτε ένα μέτρο εδώ και 10 μήνες για την ασφαλή λειτουργία τους», αναφέρουν τα σωματεία στο κάλεσμα. «Για μια ακόμα φορά εμπαίζουν χιλιάδες μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, αφού αρνούνται πεισματικά να ικανοποιήσουν έστω και ένα από τα αιτήματα που από την πρώτη στιγμή τα σωματεία, τα μαθητικά συμβούλια και οι φορείς των γονιών διατύπωσαν και διεκδίκησαν δυναμικά, μέσα από πολύμορφες κινητοποιήσεις».

Και διεκδικούν εδώ και τώρα μέτρα για ασφάλεια και υγιεινή, με αραίωση μαθητών, προσλήψεις εκπαιδευτικών, άμεσα και δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ, ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, να προταχθεί ο μαζικός εμβολιασμός εκπαιδευτικών, άμεση λειτουργία ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης, αναπροσαρμογή της ύλης σε όλες τις τάξεις, απόσυρση των αιφνιδιαστικών αλλαγών στο σύστημα πρόσβασης στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Στις παραστάσεις διαμαρτυρίας στα υπουργεία Παιδείας και Υγείας συμμετέχει και η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, που σημειώνει ότι υπουργείο και κυβέρνηση προκαλούν και «εμπαίζουν χιλιάδες μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, αφού αρνούνται πεισματικά να ικανοποιήσουν τα αιτήματα που από την πρώτη στιγμή διατυπώσαμε και διεκδικήσαμε δυναμικά μαζί με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Δηλώνουμε πως θα μας βρουν μπροστά τους». Οι γονείς εντείνουν τη δράση για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία, διεκδικώντας να ικανοποιηθούν τα αιτήματα που εδώ και μήνες προβάλλουν επιτακτικά, και η Ομοσπονδία καλεί τις Ενώσεις Γονέων της Αττικής να πάρουν αποφάσεις και να συμμετάσχουν στις παραπάνω κινητοποιήσεις.

Σε άλλες πόλεις

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας καταγγέλλει το άνοιγμα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης χωρίς κανένα μέτρο, αφού - όπως επισημαίνει - η κυβέρνηση «βάζει στη ζυγαριά του κόστους - οφέλους την υγεία των παιδιών μας και τη δική μας, και ανοίγει τα σχολεία με τους ίδιους όρους που τα έκλεισε».

Καλεί τους γονείς να βρίσκονται στα σχολεία και να διεκδικούν όλα αυτά που πρέπει να γίνουν ώστε τα σχολεία να ανοίξουν με υγιεινή και ασφάλεια.

Ταυτόχρονα καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 14/1 στη 1 μ.μ. στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, μαζί με τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων να διεκδικήσουν μεταξύ άλλων: Να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, 15 μαθητές ανά τμήμα. Να δημιουργηθούν νέες σχολικές αίθουσες και να αξιοποιηθούν ήδη υπάρχουσες. Σχολικά κτίρια που να καλύπτουν τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες. Να γίνονται δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ Covid-19 στα σχολεία. Να συνταγογραφείται το τεστ Covid-19 και να είναι δωρεάν για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας ώστε να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία.

Κινητοποίηση προγραμματίζεται για την Πέμπτη 14 Γενάρη και στη Λάρισα, από συλλόγους εκπαιδευτικών, με αιχμή τα αναγκαία μέτρα για την ασφάλεια στα σχολεία. Το αγωνιστικό τους ραντεβού είναι στις 2.15 μ.μ. στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποιήσεις για ουσιαστικά μέτρα προστασίας και ενάντια στις διώξεις εκπαιδευτικών (2022-02-02 00:00:00.0)
Τέρμα τα αστεία, να παρθούν τώρα μέτρα για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία (2022-01-12 00:00:00.0)
Το πρωί δεν κολλάει (2022-01-12 00:00:00.0)
«Ετοιμη» και «ικανοποιημένη» η κυβέρνηση, που δεν έχει λάβει μέτρα προστασίας (2022-01-12 00:00:00.0)
Ανοιξαν χτες, χωρίς κανένα επιπλέον μέτρο για την ασφαλή λειτουργία τους (2021-02-02 00:00:00.0)
Επικίνδυνη πολιτική με υγειονομικά πρωτόκολλα - «λάστιχο» στα σχολεία (2020-11-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ