Τετάρτη 20 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΒΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ
ΒΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ
ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη της συντρόφισσας ΒΕΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ, που την γνώρισα μέσα από τους αγώνες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της συντρόφισσας ΕΛΠΙΔΑΣ ΜΑΛΑΓΑΡΔΗ, που βαδίσαμε μαζί στη δράση του γυναικείου κινήματος και της συντρόφισσας ΤΟΥΛΑΣ ΒΕΛΙΣΑΡΑΤΟΥ, πρωτοπόρας συντρόφισσας στη συνοικία μας, προσφέρω το μικρό ποσό των 50 ευρώ στο ΚΚΕ, ποσό ελάχιστο, μπροστά στη μεγάλη προσφορά τους, μέσω ΚΟΒ Ταμπουρίων.

Σ.Θ.

***

ΦΩΤΟ

«Αξίζει στη ζωή να έχετε όμορφα ιδανικά και αυτά να είναι φύλακας και οδηγός σας», Θοδωρής Αυγέρος.

Με αυτά τα λόγια του αποχαιρετούμε τον αγαπημένο μας φίλο - σύντροφο ΘΟΔΩΡΗ ΑΥΓΕΡΟ. Στη μνήμη του προσφέρουμε 50 ευρώ στο Κόμμα. Συλλυπητήρια στην συντρόφισσα της ζωής του Κατερίνα και στις αγαπημένες του κόρες Νίκη και Γωγώ.

Οι φίλοι του Φάνης Αγγελόπουλος, Γωγώ Λίγδα

* Στη μνήμη του αγαπημένου και αξέχαστου συντρόφου και παιδικού φίλου ΘΟΔΩΡΗ ΑΥΓΕΡΟΥ, υπόδειγμα δασκάλου και κομμουνιστή που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος 100 ευρώ, μέσω ΚΟ Δανίας.

Πάνος Απέργης

***

ΦΩΤΟ

Η σ. Ελευθερία Παχή προσφέρει 90 ευρώ στο ΚΚΕ, στη μνήμη του πατέρα της ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΧΗ μέσω ΚΟΒ Αγ. Κωνσταντίνου Λάρισας.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΘΑΝΑΣΗ ΒΛΟΝΤΖΟΥ προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Λυκόβρυσης - Πεύκης.

Σταυρόπουλος Γιάννης

***

ΦΩΤΟ

Φέτος συμπληρώθηκαν 70 χρόνια από τότε που τον θείο μας, ΓΙΑΝΝΗ Β. ΓΙΑΝΝΑΡΗ (φωτ.), από το Καστρί Κυνουρίας, σε ηλικία 36 ετών, τον «έστησε σε μια γωνιά» το έκτακτο στρατοδικείο, μαζί με άλλους συντρόφους του στις 20/1/1949 και ώρα 7.20 το πρωί στην Τρίπολη. Στη μνήμη του και στη μνήμη των συντρόφων του, των γονιών του ΒΑΣΙΛΗ και ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ, των αδελφών του ΓΙΩΡΓΗ ΓΙΑΝΝΑΡΗ και ΠΑΝΩΡΑΙΑΣ ΓΚΟΤΣΗ, ΕΛΕΝΗΣ ΓΙΑΝΝΑΡΗ και ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ, ΝΤΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΑΡΗ και ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΥΡΟΥΛΕΑ, ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ (Κούλας) ΓΙΑΝΝΑΡΗ - ΑΦΕΝΤΟΥΛΗ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, που οικογενειακά (μάνα και αδέρφια) φυλακίστηκαν και εξορίστηκαν από τις εμφυλιοπολεμικές κυβερνήσεις, αγωνιστών για ένα καλύτερο μέλλον μέχρι το θάνατό τους, προσφέρω στην ΚΟ Τρίπολης του ΚΚΕ 100 ευρώ, για την επιδιόρθωση του μνημείου που έσπασαν τα φασιστοειδή.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΥΓΕΡΟΣ
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΥΓΕΡΟΣ
Το ίδιο ποσό προσφέρω στη μνήμη του παππού μου ΓΙΑΝΝΗ Β. ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ και της γιαγιάς μου ΑΝΝΑΣ ΑΛΕΙΦΕΡΟΠΟΥΛΟΥ, που αν και στην αντίπερα όχθη, έδωσαν πλήρη κάλυψη και βοήθησαν τις πρώτες δυνάμεις του ΕΛΑΣ Πάρνωνα, ώστε το σπίτι τους στην Καστανίτσα να γίνει κάστρο της λευτεριάς τον Μάη του 1943, όπου έγινε η πρώτη αντιστασιακή πράξη στην Αρκαδία. Επίσης, αργότερα έκρυβαν τον καταδιωκόμενο Γιάννη Β. Γιάνναρη, γνωρίζοντας την κομματική και αντιστασιακή του ιδιότητα.

Γιάννης Β. Κοντογιάννης

***

Στη μνήμη των συντρόφων ΣΤΟΓΙΑΝΗ ΔΗΜ., ΜΑΣΟΥΡΗ ΠΑΝ., ΠΑΝΑΓΟΥΤΣΟΥ ΓΙΩΡ., ΣΠΥΡΑΤΟΥ ΑΛΕΚ., ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΦΙΛΙΠ., η ΚΟΒ ΕΥΔΑΠ προσφέρει 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΑΡΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΑΡΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΧΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΧΗΣ

ΤΟΥΛΑ ΒΕΛΙΣΣΑΡΑΤΟΥ
ΤΟΥΛΑ ΒΕΛΙΣΣΑΡΑΤΟΥ

ΒΛΟΝΤΖΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΒΛΟΝΤΖΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΛΑΓΑΡΔΗ
ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΛΑΓΑΡΔΗ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ