Τρίτη 26 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΑΜΟΣ
Να λυθούν τα ζητήματα της άμεσης λειτουργίας των σχολείων

«Να μη χάσουν τα παιδιά μας ακόμη μια σχολική χρονιά! Τώρα να λυθεί το πρόβλημα στέγασης και μετακίνησης όλων των μαθητών με ασφάλεια»! Αυτό ήταν το μήνυμα της σύσκεψης που έγινε στη Σάμο με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου και της Επιτροπής Αλληλεγγύης και Διεκδίκησης για την αποκατάσταση και αποζημίωση των σεισμοπαθών, με τη συμμετοχή πολλών σωματείων, φορέων και συλλόγων γονέων, που επικεντρώθηκε στην άσχημη κατάσταση που υπάρχει στα σχολεία του νησιού και κυρίως της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι φορείς επισήμαναν τις ευθύνες των δήμων και της Περιφέρειας για το ότι «στη Σάμο υπάρχουν παιδιά που δεν πάνε ακόμη σχολείο λόγω ζημιών που προκάλεσε ο φονικός σεισμός γιατί δεν έχουν σταλεί οι αναγκαίες προκατασκευασμένες αίθουσες, δεν έχουν εξασφαλίσει επαρκείς, ασφαλείς και κατάλληλες αίθουσες για την προσωρινή μετεγκατάσταση, συγκοινωνίες για την μετακίνηση όλων των παιδιών».

Οι φορείς προχωρούν σε παραστάσεις διαμαρτυρίας στην Αντιπεριφέρεια και στα δημαρχεία Ανατολικής και Δυτικής Σάμου απαιτώντας να λυθούν τα ζητήματα της άμεσης λειτουργίας των σχολείων με κριτήριο την εύρυθμη λειτουργία και την ασφάλεια των μαθητών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ