Τρίτη 26 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Κινητοποίηση την Παρασκευή στο υπουργείο Εργασίας

Σε συγκεντρώσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας και άλλες αγωνιστικές παρεμβάσεις, διεκδικώντας τη διασφάλιση του εισοδήματος και των θέσεων εργασίας των εργαζομένων, προχωρούν σωματεία στον Επισιτισμό - Τουρισμό. Η πλειοψηφία των εργαζομένων του κλάδου προσπαθεί εδώ και δέκα μήνες να επιβιώσει με δραματικά συρρικνωμένο ή ακόμα και χωρίς καθόλου εισόδημα. Είτε σε καθεστώς αναστολής των συμβάσεων, είτε στην ανεργία, η ανασφάλεια για το πότε και με ποιους όρους θα επιστρέψουν στη δουλειά βασανίζει χιλιάδες εργαζόμενους.

Στην Αττική, το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων και άλλα σωματεία του Τουρισμού προχωρούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας την Παρασκευή 29/1, στις 11 π.μ. «Φτάνει πια! Δεν πάει άλλο με την ανέχεια και την εξαθλίωση. Να διασφαλιστούν τώρα το εισόδημά μας, η δουλειά μας, η υγεία μας», τονίζει το Συνδικάτο στο κάλεσμά του.

«Ολοι και όλες αντιμετωπίζουμε τα αδιέξοδα της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης που δίνει τα πάντα για τη μεγαλοεργοδοσία, που έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού στους χώρους δουλειάς», σημειώνει στην ανακοίνωσή του. «Κάθε ένας από μας που παίρνει απόφαση να συμβάλει, να γραφτεί στο Συνδικάτο, στο σωματείο του, κάθε μαζική κινητοποίηση, αποτελεί στοιχείο ελπίδας και αισιοδοξίας για όλους μας», τονίζει και καλεί τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη «στις συμβιβασμένες πλειοψηφίες μέσα στα σωματεία και τις Ομοσπονδίες του κλάδου», στους εργοδοτικούς - κυβερνητικούς συνδικαλιστές, που από κοινού με τους εργοδότες και την κυβέρνηση «επιδιώκουν να επικρατήσει η λογική του συμβιβασμού με τη φτώχεια και την ανέχεια ως η μόνη "ρεαλιστική", "υπεύθυνη" επιλογή».

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικού Προσωπικού Επιχειρήσεων Εκμεταλλεύσεως Εστιατορίων - Μαγείρων Χανίων προχωρά σε κινητοποίηση στα γραφεία του ΟΑΕΔ αύριο Τετάρτη, στις 10.30 π.μ., και θα καταθέσει υπόμνημα με τα αιτήματά του. Καλεί και άλλα σωματεία που έχουν μέλη τους εποχικά εργαζομένους - εργαζόμενους στα ξενοδοχεία, εργαζόμενους στο αεροδρόμιο και στα τουριστικά γραφεία - καθώς και το Παράρτημα Χανίων του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση και να στηρίξουν τον αγώνα για τη διασφάλιση του εισοδήματος των εργαζομένων.

Αντίστοιχα, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εργαζομένων στον Τουρισμό Ζακύνθου καλεί σε διαμαρτυρία την Παρασκευή 5/2, στις 11 π.μ. στον ΟΑΕΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ