Παρασκευή 29 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
WEBRADIO ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Εναρξη παιδικής ραδιοφωνικής εκπομπής από τις 6 Φλεβάρη

Μια όμορφη εκπομπή για τα παιδιά, ψυχαγωγική, ενημερωτική και εκπαιδευτική, ξεκινάει από το Σάββατο 6 Φλεβάρη στο webradio του ΠΑΜΕ.

Η εκπομπή, με τίτλο «Οι Αγριόχηνες», θα μεταδίδεται κάθε Σάββατο στις 6 μ.μ. και κάθε Κυριακή στις 11 π.μ.

«Με στόχο να ενισχύσουμε τους μικρούς μας φίλους στη δυνατότητα να ξεδιπλώσουν τα φτερά τους και να πετάξουν ψηλά και συγκροτημένα, διαλέξαμε σκόπιμα το όνομα της εκπομπής», σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του ΠΑΜΕ. «Οι αγριόχηνες πετούν πάντα ομαδικά, σε σχηματισμό V. Η κάθε αγριόχηνα πλάι στην άλλη, κρατώντας τις κατάλληλες αποστάσεις, δημιουργεί με τα φτερά της ρεύμα ανοδικό, για να ανέβουν όλες μαζί, σαν ομάδα ακόμα πιο ψηλά! Το ένα φτερό βοηθάει το άλλο και τα δύο μαζί ανυψώνονται! Ετσι καταλαβαίνουν πως αν παραμείνουν στον σχηματισμό θα πετάξουν πιο ξεκούραστα απ' ό,τι αν πετάξουν μόνες. Οι αγριόχηνες που είναι στο πίσω μέρος φωνάζουν ενθαρρυντικά τις μπροστινές, για να τους δώσουν ώθηση να ανέβουν κι άλλο. Το συγκινητικό είναι πως αν κάποια αρρωστήσει, τότε δύο αγριόχηνες την ακολουθούν για να τη βοηθήσουν και παραμένουν μαζί της μέχρι να γίνει καλά. Με έμφαση λοιπόν στο πνεύμα ομαδικό και ρεύμα ανοδικό ξεκινάμε την ψυχαγωγική μας αυτή ραδιοφωνική εκπομπή».

Η εκπομπή απευθύνεται σε παιδιά 4 έως 8 ετών και θα περιλαμβάνει παραμύθια, τραγούδια, παιχνίδια, απλές γνώσεις.

Τα παιδιά θα μπορούν να επικοινωνούν με την εκπομπή στέλνοντας ζωγραφιές, κατασκευές, ιδέες, απορίες και ό,τι άλλο στο email agriochines@gmail.com (η εκπομπή αρχικά δεν θα είναι ζωντανή).

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ ευχαριστεί τους δημιουργούς του τραγουδιού που θα ανοίγει την εκπομπή (στίχοι - μουσική: Σοφία Καμαγιάννη, ερμηνεία: Θεοδοσία Σαββάκη - Δημήτρης Δρόσος, βιολί: Nίκος Πάνας, φλάουτο: Στέφανος Χατζηαναγνώστου, φαγκότο: Δημήτρης Κουφαλάκος, ντραμς: Βάιος Τσατσαλίδης, πιάνο: Σοφία Καμαγιάννη, ηχoληψία - μείξη: Ηλίας Λάκκας) και την νηπιαγωγό - θεατρολόγο Φούλη Σγούρου, από τα κείμενα της οποίας εμπνεύστηκε τον τίτλο της εκπομπής, καθώς και όλους τους συναγωνιστές που συμβάλλουν.

Το ΠΑΜΕ καλεί τα σωματεία να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν και αυτήν την πρωτοβουλία, να ενημερώσουν πλατιά τα μέλη τους, ενώ σημειώνει ότι η εκπομπή θα μπορεί να αναμεταδοθεί, κατόπιν συνεννόησης με το ΠΑΜΕ, από συνδικάτα, Εργατικά Κέντρα ή τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ