Πέμπτη 17 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ - ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Συνειδητά στον κοινό αγώνα για δωρεάν Υγεία

Εξόρμηση ενημέρωσης των ασθενών στον «Ευαγγελισμό»

«Αντί να μπεις
«Αντί να μπεις "εθελοντικά"στα ιδιωτικά ιατρεία, μπες εθελοντικά και συνειδητά στον κοινό αγώνα, στο κοινό μέτωπο για ένα ενιαίο δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας για όλους», επισημαίνει το Συντονιστικό προς τους υγειονομικούς
«ΟΧΙ στα απογευματινά ιατρεία. ΟΧΙ στη νομιμοποίηση της συναλλαγής μέσα στα δημόσια νοσοκομεία. Να τους σταματήσουμε!». Αυτό το μήνυμα αντίστασης προς τους εργαζομένους στα δημόσια νοσοκομεία, αλλά και όλους τους πολίτες, ενάντια στα απογευματινά ιδιωτικά ιατρεία, που επιχειρεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση, βάζοντας ένα ακόμα λιθαράκι στην εμπορευματοποίηση της Υγείας, απηύθυναν εκπρόσωποι του Συντονιστικού Σωματείων- Συνδικάτων-Συνδικαλιστών Αθήνας, που βρέθηκαν χτες στον «Ευαγγελισμό».

Οι συνδικαλιστές και εκπρόσωποι των σωματείων επισκέφτηκαν τον «Ευαγγελισμό», ενημέρωσαν τους εργαζόμενους, τους ασθενείς και επισκέπτες του νοσοκομείου για το απαράδεκτο μέτρο των ιδιωτικών ιατρείων και μοίρασαν φυλλάδια με την ανακοίνωση των σωματείων της Αθήνας. «Με τη δική μας περιουσία φτιάχνουν τα ιδιωτικά ιατρεία. Να μην πάει κανένας. Είναι απαράδεκτο να υπάρχει εμπορευματοποίηση μέσα στο νοσοκομείο». «Δεν είναι δυνατόν να πληρώνει τέτοια ποσά ένας εργαζόμενος και στο κάτω κάτω γιατί πληρώνουμε τόσα χρόνια στο ΙΚΑ και τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία, για να μην έχουμε Ασφάλιση και Υγεία;». Ηταν μερικά από τα λόγια αγανάκτησης που αντάλλασσαν με τους συνδικαλιστές οι περαστικοί, οι οποίοι κοντοστέκονταν και διάβαζαν την ανακοίνωση.

«Η επιχείρηση της κυβέρνησης να λειτουργήσουν τα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία στα νοσοκομεία, προσθέτει άλλον έναν κρίκο στην ιδιωτικοποίηση του σημερινού συστήματος. Η Υγεία σαν λαϊκό δικαίωμα και κρατική υποχρέωση μετατρέπεται ακόμα πιο πολύ σε εμπόρευμα. Αυτό το μέτρο είναι αποτέλεσμα μιας συνολικής πολιτικής, που αφαιρεί δικαιώματα, υπονομεύει ακόμα περισσότερο τις λαϊκές ανάγκες», επισημαίνεται στην ανακοίνωση. «Εμείς με τη δουλιά μας, τονίζεται ακόμα, παράγουμε τον πλούτο αυτής της χώρας. Εχουμε ήδη χρυσοπληρώσει με τις εισφορές μας και τη φορολογία. Αποτελεί πρόκληση από τη μια να θησαυρίζουν τα μεγάλα συμφέροντα και από την άλλη να καλούν εμάς να ξαναπληρώσουμε αυτό, που εμείς δημιουργούμε και δικαιούμαστε».

«Αυτή η πολιτική δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας να έχουν μόνο αυτοί που έχουν να πληρώσουν. Με τη σημερινή κατάσταση της λαϊκής οικογένειας, της ανεργίας, της μερικής απασχόλησης, της λιτότητας και της ακρίβειας, ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού οδηγείται σε παροχή υπηρεσιών που απλά να καλύπτουν την εξαθλίωση», συνεχίζει η ανακοίνωση και υπογραμμίζει: «Αποτελεί πολιτική απατεωνιά ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι τα ιδιωτικά ιατρεία στα νοσοκομεία γίνονται για να εξυπηρετηθεί ο πολίτης, για να χτυπήσει τα φακελάκια. Αποτελεί προσπάθεια εξανδραποδισμού και εκμαυλισμού της συνείδησης των συναδέλφων υγειονομικών ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι θα βελτιώσουν το εισόδημά τους. Αξιοποιούν τα χάλια της δημόσιας Υγείας που οι ίδιοι δημιούργησαν με την πολιτική τους και τη χρησιμοποιούν σαν επιχείρημα για να περάσουν τα αντιλαϊκά τους μέτρα. Στόχος τους είναι το ξεπούλημα, το εμπόριο, η ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης και του κεφαλαίου».

Ιδιαίτερο μήνυμα όμως απευθύνουν τα σωματεία και στους υγειονομικούς: «Ακύρωσε στην πράξη το αντιλαϊκό μέτρο της κυβέρνησης. Μη δεχτείς να σε χρησιμοποιήσουν σαν φοροεισπράκτορα, σαν έμπορα της Υγείας. Αντί να μπεις "εθελοντικά" στα ιδιωτικά ιατρεία, μπες εθελοντικά και συνειδητά στον κοινό αγώνα, στο κοινό μέτωπο για ένα ενιαίο δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας για όλους. Στην πάλη για σύστημα Υγείας πλήρως επανδρωμένο, με υλικοτεχνική υποδομή, πλήρως αναπτυγμένο σε πρωτοβάθμιο, δευτεροβάθμιο και τριτοβάθμιο επίπεδο, με καλά αμειβόμενους εργαζόμενους, που να εξυπηρετεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ