Τετάρτη 3 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
«Σάρωσε» η κακοκαιρία Σάμο, Λέσβο και Πάτμο

«Σάρωσε» η κακοκαιρία στο ανατολικό Αιγαίο, προκαλώντας προβλήματα και ζημιές σε Σάμο, Λέσβο και Πάτμο, όπου σημειώθηκαν πλημμύρες, κατολισθήσεις και αποκλεισμοί δρόμων.

Στη Σάμο, περισσότερο επλήγη το Καρλόβασι στο λιμάνι του οποίου γινόταν συνεχής απάντληση υδάτων, ενώ στην περιοχή Αγία Τριάδα ρέμα ξεχείλισε με αποτέλεσμα τα χώματα και οι λάσπες να μπουν σε παρακείμενη κατοικία. Στον παραλιακό δρόμο στο Καρλόβασι από το ύψος της ένωσης έως το λιμάνι ο δρόμος είχε κλείσει. Το κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δέχτηκε συνολικά 60 κλήσεις, για αντλήσεις υδάτων. Συγκεκριμένα: Στο Καρλόβασι 39 κλήσεις, στο Βαθύ 5 κλήσεις και στο Ηραίο 16 κλήσεις. Στο Ηραίο ξεχείλισε, για άλλη μια φορά αντιπλημμυρικό έργο σε ρέμα της περιοχής λόγω της μικρής του διατομής.

Από την κακοκαιρία χτυπήθηκε και η Λέσβος. Τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίζονταν στη Δυτική Λέσβο, καθώς από τις έντονες βροχοπτώσεις φούσκωσαν προχτές τη νύχτα ο Αχερώνας και ο Τσικνιάς. Ο Τσικνιάς σε κάποια σημεία υπερχείλισε, ενώ οριακά ήταν η στάθμη των νερών του Αχερώνα που διασχίζει την Καλλονή. Η κυκλοφορία είχε σταματήσει στην εθνική οδό Καλλονής - Μυτιλήνης στη θέση «Κατσαρά», ένα χιλιόμετρο έξω από την Αρίσβη. Αναφέρθηκαν ζημιές σε μεγάλα τμήματα του επαρχιακού δικτύου, πολλά δε τεχνικά φρεάτια στην εθνική οδό ήταν φρακαρισμένα. Υπήρξαν ζημιές στην Καλλονή και στην Σκάλα Καλλονής καθώς και κατολίσθηση στον περιφερειακό δρόμο της Αγ. Παρασκευής. Προβλήματα υπήρξαν και στη Ρόδο, όπου ακυρώθηκαν πτήσεις.

Εκτεταμένες ζημιές από έντονη βροχόπτωση προκλήθηκαν και στην Πάτμο τα ξημερώματα. Οι ζημιές προκλήθηκαν κυρίως στο οδικό δίκτυο και σημειώθηκαν κατολισθήσεις σε παραλιακές περιοχές. Σύμφωνα με το «Αθηναϊκό Πρακτορείο», με απόφαση της δημοτικής αρχής κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία, ενώ έχει ζητήσει να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ