Παρασκευή 5 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Πολλά ερωτήματα για την ισχυρή έκρηξη που ισοπέδωσε ξενοδοχείο

Ισχυρότατη έκρηξη σημειώθηκε περίπου στη 1.30 τα ξημερώματα της Πέμπτης στο ξενοδοχείο «ΤΣΑΜΗΣ» στην Καστοριά, με αποτέλεσμα να ισοπεδωθεί ολοσχερώς το τετραώροφο συγκρότημα, αφήνοντας πίσω της συντρίμμια αλλά και πολλά - πάρα πολλά - ερωτήματα.

Το πρωτοφανές περιστατικό είχε ως αποτέλεσμα να διασκορπιστούν θραύσματα σε ακτίνα τουλάχιστον 80 μέτρων από το ξενοδοχείο δυναμικότητας 80 κλινών που βρισκόταν στην περιοχή Δισπηλιό, κοντά στη λίμνη της Καστοριάς. Παρά τις τεράστιες υλικές καταστροφές, δεν υπήρξαν τραυματισμοί, καθώς η ξενοδοχειακή μονάδα παραμένει κλειστή εδώ και 12 μήνες.

Στο σημείο έφτασαν οχήματα από τις πυροσβεστικές υπηρεσίες της Καστοριάς, των Γρεβενών και της Πτολεμαΐδας, ενώ άνδρες της αστυνομίας απέκλεισαν την περιοχή και τον κεντρικό οδικό άξονα που οδηγεί στην πόλη της Καστοριάς που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το ξενοδοχείο για λόγους ασφαλείας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ειδικοί έκαναν λόγο ακόμα και για εικόνες Βηρυτού. Και εδώ αρχίζουν τα ερωτηματικά.

Τι ήταν αυτό που προκάλεσε τέτοιου μεγέθους έκρηξη; Υπήρχε κάτι μέσα στο ξενοδοχείο που προκάλεσε τέτοιου είδους έκρηξη; Γνωρίζουν οι αρμόδιοι ποιος ήταν ιδιοκτήτης και τι ακριβώς δραστηριότητες ανέπτυσσε; Τι ακριβώς υπήρχε στο υπόγειο που μετά την κατάρρευση προκάλεσε φωτιά; Πώς προκλήθηκε μια τέτοια έκρηξη όταν οι δεξαμενές αερίου παρέμειναν άθικτες; Πολλά ερωτήματα που ζητούν απάντηση.

Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν πως σημειώθηκε μία εκκωφαντική έκρηξη, της οποίας ακολούθησαν αρκετές μικρότερες, ενώ όπως δήλωσε στον τοπικό ρ/φ σταθμό «AntennesFM» o αναπληρωτής περιφερειακός διευθυντής Πυροσβεστικής Δυτικής Μακεδονίας, Πύραρχος Κωνσταντίνος Μαυροματίδης, μετά την κατάρρευση εκδηλώθηκε φωτιά στο υπόγειο του κτιρίου. Ο κ. Μαυροματίδης έκανε λόγο για «πολύ σοβαρό και πολύ ιδιαίτερο περιστατικό» και πρόσθεσε πως σε εξέλιξη βρίσκεται προανάκριση από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Καστοριάς, στην οποία εξετάζεται ακόμα και το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας. «Βρισκόμαστε ακόμα σε συλλογή στοιχείων (...) όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά», είπε.

Σε δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης, ο ιδιοκτήτης τόνισε την άγνοιά του για τα αίτια της πρωτοφανούς έκρηξης που τίναξε στον αέρα το ξενοδοχείο, συμπληρώνοντας πως οι δεξαμενές αερίου, οι οποίες βρίσκονται σε απομακρυσμένο χώρο, παρέμειναν άθικτες, ενώ στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου υπήρχε σύστημα ανίχνευσης ενδεχόμενης διαρροής αερίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ