Τρίτη 9 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
Από σήμερα στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο - έκτρωμα

«

Πάρτε πίσω το νομοσχέδιο!». Αυτό το πάνδημο αίτημα που διατρανώνουν με τους δυναμικούς τους αγώνες φοιτητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές, μετέφερε ξανά στη Βουλή το ΚΚΕ, την περασμένη Παρασκευή, κατά την τελευταία συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής, πριν το επαίσχυντο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας πάρει το δρόμο για τη συζήτηση και ψήφισή του στην Ολομέλεια, διαδικασία που θα ξεκινήσει σήμερα και αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο, Τετάρτη, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο τελικά να «χρειαστεί» και η Πέμπτη.

Οπως ανέδειξε αναλυτικά ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, το νομοσχέδιο αφήνει εκτός πανεπιστημίων χιλιάδες μαθητές, μετατρέπει την επιλογή σχολών σε τζογάρισμα, ενισχύει τον εξεταστικό μαραθώνιο, υπονομεύει τις ανάγκες των φοιτητών, ενισχύει την καταστολή στα πανεπιστήμια με την αστυνομία να κατοικοεδρεύει, κάμερες και παρακολούθηση παντού, προκειμένου... να είναι ασφαλείς οι μπίζνες των «πανεπιστημίων ΑΕ» και η δράση των επιχειρηματικών ομίλων με τους οποίους θα συνεργάζονται.

Παράλληλα, η κυβέρνηση, όπως επισήμανε ο Γ. Δελής, εξακολουθεί να κρατάει τα πανεπιστήμια κλειστά εδώ και ένα χρόνο, όμως διατηρεί σε πλήρη, κανονικότατη λειτουργία τα ξενόγλωσσα τμήματα επειδή έχουν δίδακτρα και ήδη ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια, ενώ υπενθύμισε ότι αυτός που τα εγκαινίασε ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα σε πλήρη λειτουργία είναι και οι υπηρεσίες των Ειδικών Λογαριασμών Κονδυλίων Ερευνας (ΕΛΚΕ) «που αποτελούν την καρδιά των επιχειρηματικών και εμπορικών δραστηριοτήτων των πανεπιστημίων, δουλειές που όλο και εξαπλώνονται, όλο και μεγαλώνουν και εδώ μιλάμε για μπίζνες εκατομμυρίων, όχι αστεία», ανέφερε ο Γ. Δελής.

Σε όλη τη διάρκεια των συνεδριάσεων της Επιτροπής η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και όλων των άλλων αστικών κομμάτων, που δείχνει και πώς θα εξελιχθεί η συζήτηση στην Ολομέλεια, ήταν τέτοια που πρόσφερε πλήρη κάλυψη στο πραγματικό ζητούμενο των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων του νομοσχεδίου, που είναι η επιχειρηματική δράση των πανεπιστημίων και συνολικά η μεγαλύτερη σύνδεση της Εκπαίδευσης με τις σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου.

Απέδωσαν το νομοσχέδιο σε «ψυχώσεις» και εμμονές της κυβέρνησης γιατί, όπως τόνισε ο Γ. Δελής, η επιχειρηματική δράση των σχολών είναι η «ιερή αγελάδα» για όλους, είναι αυτό που «σας ενώνει, σας εμπνέει και σας καθοδηγεί όλους εσάς» και προκύπτει «από τη στρατηγική της ΕΕ, αυτήν που την έχετε όλοι τιμή σας και καμάρι σας (...) γιατί όλοι μοχθείτε για πανεπιστήμιο ΑΕ, πανεπιστήμιο - μεγάλο εμπορικό μαγαζί, είτε είστε στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ