Πέμπτη 11 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Σήμερα στα Προπύλαια η παγκαλλιτεχνική κινητοποίηση

Στις 12 το μεσημέρι το αγωνιστικό ραντεβού σωματείων από τον χώρο του Πολιτισμού

Καλλιτέχνες και εργαζόμενοι στο χώρο του Θεάματος και Ακροάματος θα δώσουν το «παρών» σήμερα στην παγκαλλιτεχνική κινητοποίηση που διοργανώνουν πλήθος σωματείων από τον χώρο του Πολιτισμού, προτάσσοντας την ανάγκη ουσιαστικής ενίσχυσης του καταρρακωμένου εισοδήματός τους από τον ένα σχεδόν χρόνο που είναι κλειστοί οι χώροι πολιτισμού.

Το αγωνιστικό ραντεβού των σωματείων είναι στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια και από εκεί θα κατευθυνθούν στο υπουργείο Εργασίας και στη συνέχεια στη Βουλή, όπου θα καταθέσουν ψήφισμα και υπογραφές που έχουν συγκεντρώσει σε αυτό, ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ που στέλνει σαν «τρομοκράτες» στα δικαστήρια δημιουργούς με ριζοσπαστικό έργο.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος (ΠΜΣ), το Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα - Ακρόαμα, ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων και το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (ΕΕΤΕ). Κάλεσμα απευθύνει και η ΠΟΘΑ.

Οπως σημειώνει ο ΠΜΣ που πήρε την πρωτοβουλία να καλέσει στη συγκεκριμένη κινητοποίηση, τα σωματεία δίνουν «σκληρή μάχη για την εξασφάλιση της επιβίωσης όλων σε αυτές τις δύσκολες ώρες». Σε αυτήν τη συγκυρία, ο ΠΜΣ αναφέρει δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών για εξατομικευμένη στήριξη κατά προτεραιότητα σε εκείνους που έχουν απόλυτη ανάγκη και τις σχολιάζει ως εξής: «Με λίγα λόγια, όποιος πρόλαβε πήρε, γιατί τα λεφτά τελειώνουν και τώρα θα πάρουν μόνο αυτοί που έχουν "απόλυτη ανάγκη". Αν προσθέσουμε στα παραπάνω τις καταγγελίες που έρχονται στο Σωματείο για διακοπές ρεύματος από τη ΔΕΗ ακόμα και για 100 ευρώ, αλλά και το ότι από τον Μάρτιο ξαναξεκινούν οι πλειστηριασμοί κατοικιών, καταλαβαίνουμε πώς θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση αυτούς που έχουν "απόλυτη ανάγκη".

Δεν σταματούν μόνο εκεί.

Αντίθετα, παίρνουν τα μέτρα τους, για να αντιμετωπίσουν τη διεκδίκηση και τον ξεσηκωμό αυτών που έχουν "απόλυτη ανάγκη". Ετσι ενώ δεν μπορούν να προσλάβουν γιατρούς, νοσηλευτές, καθηγητές και οδηγούς λεωφορείων, προσλαμβάνουν χιλιάδες αστυνομικούς για τα πανεπιστήμια. Συγχρόνως φέρνουν νόμο για να ψηφιστεί την Πέμπτη, που δικάζει με βάση τον "τρομονόμο", όποιον καλλιτέχνη - δημιουργό τολμήσει να κάνει έργο που μιλά για τη δράση αυτού που υπερασπίζεται το σπίτι του από τους πλειστηριασμούς ή αυτού που διεκδικεί ηλεκτρικό ρεύμα για την οικογένειά του.

Για όλα αυτά "απόλυτη ανάγκη" είναι να πάρουμε την υπόθεση της επιβίωσής μας και της ζωής μας στα χέρια μας», καταλήγει ο ΠΜΣ καλώντας στη σημερινή κινητοποίηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ