Παρασκευή 18 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Θανάσης Καπερνέκας
Θανάσης Καπερνέκας
Φωτ. 2

Η Βασιλική Καπερνέκα για την ονομαστική γιορτή του συζύγου της ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΠΕΡΝΕΚΑ και του αδελφού της ΘΑΝΑΣΗ ΝΤΑΛΙΑΝΗ, προσφέρει 40.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Κέντρου Περιστερίου, για την Οικονομική Εξόρμηση.

* * *

Πέρασαν 3 χρόνια από το θάνατο της ΦΑΝΗΣ ΨΑΡΡΑ.

Στη μνήμη της, ο σύζυγός της Δήμος Ψαρράς και τα ανίψια της Γρηγόρης Τζώρτζος και Γιάννα Παλουμπά προσφέρουν στο ΚΚΕ 20.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Αλσούπολης Καλογρέζας.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΣΠΥΡΟΥ ΤΣΑΜΑΛΗ, ο αδελφός του Βαγγέλης Τσαμαλής προσφέρει, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Αναργύρων», 10.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση.

* * *

Ο Κώστας Χατζηαντωνίου προσφέρει 10.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ «Αγ. Αναργύρων», για την Οικονομική Εξόρμηση, στη μνήμη του αδελφού του ΓΙΩΡΓΟΥ Κυριάκου ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ,ο οποίος πέθανε κατά τη μεταφορά του από το Μακρονήσι στη Σάμο.

* * *

φΩΤ.

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης προσφέρει στην ΚΟΒ Παγώνδα Σάμου 50.000 δρχ., στη μνήμη του αδελφού του ΚΟΣΜΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ, μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος έδωσε τη ζωή του στον αγώνα για τα ιδανικά του σοσιαλισμού.

* * *

Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΕΡΑΚΗΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, γεννήθηκε στα Ανώγια Ρεθύμνου από γονείς φτωχούς αγρότες. Εφηβος έγινε μέλος του ΚΚΕ. Στη δικτατορία του Μεταξά πιάστηκε και εξορίστηκε στη Φολέγανδρο. Εκεί αρρώστησε βαριά και τον άφησαν ελεύθερο.

Η εισβολή των Γερμανών τον βρίσκει στο Ηράκλειο. Μαζί με τους κομμουνιστές - δραπέτες από την εξορία - τον Ευθύμη Μαριακάκη, τον Σωκράτη Καλλέργη, τον Στέργιο Αναστασιάδη, τον Νίκο Μανουσάκη, τον Μιχάλη Βιτσαξάκη, τον Γιάννη Τριανταφύλλου, ρίχτηκαν στη μάχη ενάντια στους Γερμανούς και απέσπασαν τα συγχαρητήρια της Στρατιωτικής Διοίκησης. Μετά την κατάληψη της Κρήτης, πέρασε στην παρανομία και πολύ νωρίς βγήκε στο βουνό. Ηταν από τους πρώτους αντάρτες του ΕΛΑΣ.

Θανάσης Νταλιάνης
Θανάσης Νταλιάνης
Σκοτώθηκε στις 31 Μάρτη 1944 σε μάχη με τους κατακτητές στη Σπηλιά στο χωριό Μέση Ρεθύμνου μαζί με τον καθηγητή Γιάννη Μαθιουδάκη και τον Τερζιδάκη.

Στη μνήμη του, η κόρη του Αριστέα Αεράκη - Μαθιουδάκη προσφέρει 30.000 δρχ. στην ΚΟ Ανατολικών Συνοικιών Ηρακλείου για την Οικονομική Εξόρμηση.

* * *

Προσφέρουμε από το υστέρημά μας 50.000 δρχ. στο ΚΚΕ, στη μνήμη του πατέρα μας ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ, τον οποίον εκτέλεσαν οι Γερμανοί και της αδελφής μας ΑΘΗΝΑΣ, η οποία έψηνε το ψωμί των μαχητών του ΔΣΕ στην Κεφαλλονιά.

Ελένη και Γεράσιμος Βαλλιανάτος

* * *

Ο Γεώργιος Κυζιρίδης προσφέρει 10.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Νεάπολης Κοκκινιάς, για την Οικονομική Εξόρμηση, στη μνήμη του φίλου ΚΩΣΤΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, πρώην προέδρου του Παραρτήματος Κοκκινιάς της ΠΕΑΕΑ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της αγαπημένης φίλης μου ΕΛΕΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ, οδοντιάτρου, η οποία έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, προσφέρω στο ΚΚΕ 10.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Νεάπολης Νίκαιας.

Βάσω Παπαδοπούλου

* * *

Στη μνήμη του αγαπημένου μας πατέρα ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΑΛΑΝΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρουμε μέσω ΚΟΒ Πετρούπολης 10.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση και 10.000 δρχ. στο Παράρτημα Πετρούπολης της ΠΕΑΕΑ.

Γιώργος και Μαρία

* * *

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΗ, ο αδελφός του Διονύσης Αρβανίτης προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Σεπολίων, 20.000 δρχ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ (μπάρμπα Γιάννη), αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, η γυναίκα του Αννα προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Σεπολίων, 20.000 δρχ.

* * *

ΦΩΤ.

Πέρασαν 9 χρόνια από το θάνατο του πατέρα μας ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης.

Ελένη Ιωαννίδου
Ελένη Ιωαννίδου
Στη μνήμη του, οι κόρες του Αργυρούλα και Αγγελική, καθώς και τα εγγόνια του, πρόσφεραν για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 10.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Ανθούπολης - Ιεροθέου.

* * *

ΦΩΤ.

Στις 14 Φλεβάρη 2002 κλείνουν 6 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΛΑΖΑΡΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ, ένθερμου οπαδού του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Σωτηρία πρόσφερε για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 10.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Ανθούπολης - Ιεροθέου.

***

Ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ πρόσφερε για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 13.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Ανθούπολης - Ιεροθέου.


Γιάννης Πατρίκιος
Γιάννης Πατρίκιος

Σπύρος Τσαμαλής
Σπύρος Τσαμαλής

Κοσμάς Χριστοδουλάκης
Κοσμάς Χριστοδουλάκης

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ