Πέμπτη 11 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Η «κοινή λογική» του νομοσχεδίου υπηρετεί τα σχέδια των ομίλων

«Δεν θα περάσει»! Αυτό ανέφερε για το νομοσχέδιο - έκτρωμα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, μεταφέροντας στη Βουλή το μήνυμα που διατρανώνουν οι χιλιάδες φοιτητές, σπουδαστές, οι καθηγητές και οι γονείς με τις δυναμικές τους κινητοποιήσεις.

«Δεν έχετε τσίπα», είπε, για τις αναφορές της κυβέρνησης περί τάχα κινδύνου εξάπλωσης της πανδημίας από τις κινητοποιήσεις των φοιτητών και σπουδαστών και επισήμανε «δύο μελέτες έχουν γίνει που δείχνουν ότι τα κέντρα διάδοσης του κορονοϊού είναι οι εργασιακοί χώροι και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Φέρτε στοιχεία πόσους ελέγχους έχετε κάνει στους εργασιακούς χώρους, πόσους ελέγχους έχετε κάνει στο ΜΕΤΡΟ» και «τι μέτρα έχετε πάρει. Φέρτε τα»!

Ανέδειξε τις ευθύνες της κυβέρνησης τόσο για το γεγονός ότι φέρνει σαν το κλέφτη το νομοσχέδιο, με τους μαθητές και τους φοιτητές να είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους, όσο και ότι κλείνει και πάλι τα σχολεία τα οποία άνοιξε χωρίς κανένα μέτρο για την προστασία της υγείας των παιδιών και των γονιών τους, όταν υπάρχουν χιλιάδες κενά δημόσια κτίρια παντού. «Αλλά δεν θέλετε να κάνετε προσλήψεις - πρόσθεσε - και φέρνετε ως πρόσχημα ότι δεν έχετε λεφτά, όμως δίνετε δισεκατομμύρια στους επιχειρηματικούς ομίλους».

Ο Θ. Παφίλης δίνοντας απάντηση στα προπαγανδιστικά παιχνίδια της κυβέρνησης σημείωσε ότι «πράγματι είναι νομοσχέδιο κοινής λογικής», όμως το θέμα είναι «για ποια λογική και τα συμφέροντα ποιου εξυπηρετεί αυτή η λογική» και υπενθύμισε ότι αυτός που βγήκε από τους πρώτους να συγχαρεί την κυβέρνηση για το νομοσχέδιό της ήταν ο ΣΕΒ.

Αναφερόμενος στις διατάξεις του νομοσχεδίου σημείωσε ότι αυξάνει παραπέρα τους ταξικούς φραγμούς που ήδη έχουν τεθεί από τους νόμους Διαμαντοπούλου και Γαβρόγλου, για σχολείο που θα λειτουργεί με βάση τα κριτήρια της αγοράς. Ανέφερε ότι ο πρώτος μεγάλος «κόφτης» που προβλέπει το νομοσχέδιο είναι οι βάσεις εισαγωγής που θα θέσουν εκτός 20 έως 30 χιλιάδες παιδιά των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων, ενώ το δεύτερο «τσεκούρι» θα πέσει σε αυτούς που φοιτούν. «Καλά δεν ξέρετε ότι το 40% των φοιτητών δουλεύουν. Ξέρετε τι θα πει να σπουδάζεις και να δουλεύεις; Να σπας τα κόκαλά σου στην οικοδομή και μετά να διαβάζεις;» ανέφερε. Οσο για τα ένσημα που προβλέπει το νομοσχέδιο, προκειμένου να αποδείξει ένας φοιτητής ότι εργάζεται κάλεσε την κυβέρνηση να «κάνετε μια κουβέντα με την ΔΑΠ ΝΔΦΚ που εκτός των άλλων κάνει τον ατζέντη» και τροφοδοτεί καφετέριες με ανασφάλιστους εργαζόμενους φοιτητές.

Για την αστυνομία και συνολικά την ένταση της καταστολής, της τρομοκρατίας στα πανεπιστήμια σημείωσε ότι ο στόχος είναι να προστατεύσουν το πανεπιστήμιο ΑΕ και τις μπίζνες των επιχειρηματικών ομίλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ