Τρίτη 16 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Στάση εργασίας αύριο στο Μετρό

Στάση εργασίας (από τις 12 μ. μέχρι τη λήξη βάρδιας) και συγκέντρωση στο εργοτάξιο του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού στις 12.30 μ. θα πραγματοποιήσουν αύριο Τετάρτη οι εργαζόμενοι του Μετρό Θεσσαλονίκης, απαιτώντας άμεση καταβολή των δεδουλευμένων του Γενάρη και πληρωμή έως τις 7 κάθε μήνα, υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις μισθών, μέτρα υγείας και ασφάλειας στην εργασία.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Θεσσαλονίκης στηρίζει την κινητοποίηση και τονίζει σχετικά με τις εξελίξεις: «Η νέα αλλαγή των εργοδοτών δεν μπορεί να δημιουργεί αυταπάτες, να εμπνέει αισιοδοξία για κανέναν από τους εργαζόμενους (...) καθώς και στις προηγούμενες αλλαγές δεν υπήρξε καμία θετική διαφορά».

Θυμίζει ότι τα μεροκάματα κατέβηκαν στο μισό και παραπάνω από το 2016, υπήρξαν οριζόντιες μειώσεις στους μισθωτούς 4% - 15%, απολύσεις δεκάδων μισθωτών τεχνικών - επιστημόνων και οικοδόμων.

Οσο δε για τα πρώτα δείγματα μετά την είσοδο των Ολλανδών της «Reggeborgh», που είναι πλέον επισήμως ο μεγαλομέτοχος της «Ελλάκτωρ», είναι εξίσου ανησυχητικά, αφού με το «καλημέρα» ξεκίνησαν καθυστερήσεις στις πληρωμές.

«Οι εξελίξεις ένα πράγμα κάνουν ξεκάθαρο», τονίζει το Συνδικάτο: «Η λογική κόστους - οφέλους δεν χωράει εμάς και τις οικογένειές μας στο ζύγι (...) Σ' αυτές τις συνθήκες, σ' αυτό το έργο της επίθεσης στα δικαιώματά μας και τη ζωή μας από τις κυβερνήσεις και τα αφεντικά τους, η λύση είναι ξεκάθαρη για όλους: Συσπείρωση, αλληλεγγύη, αγώνας για μας και τα παιδιά μας».

Με ανακοίνωσή της η «Ταξική Ενότητα» στο Σωματείο Εργαζομένων στην κατασκευή του Μετρό θυμίζει την κατάσταση που επικρατεί με το ωράριο λάστιχο (από 8ωρο έως 12ωρο και 16ωρο, ανάλογα με τις ανάγκες και τα χρονοδιαγράμματα), με τα μέτρα υγείας και ασφάλειας να είναι τέσσερις μάσκες και «ολίγη» από αντισηπτικό, ενώ γάντια, φόρμες, μπουφάν και παπούτσια δίνονται με το σταγονόμετρο ή και καθόλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ