Παρασκευή 19 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗ
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του λατρευτού μας συζύγου, πατέρα, παππού ΣΤΕΛΙΟΥ ΒΟΓΙΑΤΖΗ. Ακούραστος, αλύγιστος ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές που πέρασε το Κόμμα. Για τις ιδέες του διώχθηκε σκληρά και εξορίστηκε σε Ικαρία, Μακρόνησο, Αη Στράτη. Δεν έπαψε μέχρι το τέλος της ζωής του να αγωνίζεται και να υπερασπίζεται το δίκαιο της τάξης του, της εργατικής τάξης, μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ.

Για τα 20 χρόνια από το θάνατό του η οικογένειά του προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ και 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη» μέσω ΚΟΒ Βαθέος Σάμου.

***

ΦΩΤΟ

Συμπληρώνονται σήμερα τρία χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφος ΝΙΚΟΣ ΚΟΛΕΤΣΗΣ. Γεννημένος το 1956 στο χωριό Αμμουδιά του δήμου Πάργας υπηρέτησε ανιδιοτελώς το Κόμμα από το 1976. Εντάχθηκε στην οργανωμένη πάλη σε νεαρή ηλικία. Μέσα στα δύσκολα χρόνια, σε κακουχίες και φτώχεια, γνωρίστηκε με τα μεγαλειώδη κομμουνιστικά ιδανικά. Συμμετείχε ενεργά στο κίνημα μέσα από τα σωματεία της ΔΕΗ αλλά και το σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ μετέπειτα, καθώς και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στάθηκε σε όλη του τη ζωή με αγωνιστική σεμνότητα, περήφανος για τα πιστεύω του, περήφανος κομμουνιστής, με στέρεη πεποίθηση ότι ο κόσμος θα αλλάξει, το δίκιο θα νικήσει, η εκμετάλλευση θα καταργηθεί, ο σοσιαλισμός - κομμουνισμός θα νικήσει. Οσοι τον γνώρισαν θα τον θυμούνται και θα τιμούν τη μνήμη του για πάντα. Υπόδειγμα οικογενειάρχη, αγωνιστής, μπροστάρης στους αγώνες, αταλάντευτος και πιστός κομμουνιστής μέχρι το τέλος.

Στη μνήμη του ο σύντροφος Σ. Γ. προσφέρει 50 ευρώ στο Κόμμα μέσω ΚΟΒ Φαναρίου.


ΝΙΚΟΣ ΚΟΛΕΤΣΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΟΛΕΤΣΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ