Σάββατο 19 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ξεκινά τη Δευτέρα ο έλεγχος της ΔΟΕ

Βαρύ κλίμα αναμένεται να συναντήσουν τα στελέχη της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ που θα επισκεφτούν την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη την Αθήνα για τον καθιερωμένο έλεγχο της προετοιμασίας. Η διαρροή του πίνακα με την πορεία των Ολυμπιακών έργων από την αρμόδια Γενική Διεύθυνση της «Αθήνα 2004» και η παρουσίασή του στη Βουλή από τον πρόεδρο της ΝΔ την περασμένη Τετάρτη, προκάλεσε εκτός από εσωτερικούς τριγμούς στην εταιρία που διοργανώνει τους αγώνες και ένταση στις σχέσεις της με την κυβέρνηση.

Αυτό που θεωρείται βέβαιο είναι ότι κάποια στελέχη της «Αθήνα 2004» θα πληρώσουν τη νύφη της διαρροής, κάτι που θα γινόταν - όπως λένε οι πληροφορίες - έτσι κι αλλιώς, μια και μπαίνουμε στην τελική ευθεία της προετοιμασίας και οι διαφορετικοί πόλοι της διοργάνωσης νιώθουν την ανάγκη να τοποθετήσουν στην εταιρία ανθρώπους προσκείμενους σε αυτούς... Απ' ό,τι φαίνεται πάντως οι «αθάνατοι», που θα κληθούν να κρίνουν όσα έχουν γίνει από το Νοέμβρη μέχρι και σήμερα, θα κρατήσουν για μία ακόμα φορά τις απαραίτητες ισορροπίες ώστε να μην προκληθούν τριγμοί στο εσωτερικό της «Αθήνα 2004», αλλά και στην κυβέρνηση. Αλλωστε επί της ουσίας λίγα είναι εκείνα που έχουν γίνει μέσα σε αυτούς τους δύο μήνες σε επίπεδο έργων.

Αντίθετα, την εντατικοποίηση των εργασιών προκειμένου να γίνουν όλα στην ώρα τους φαίνεται να πληρώνουν οι εργαζόμενοι. Τα ατυχήματα που συμβαίνουν καθημερινά στο μεγαλύτερο από τα μεγάλα έργα, το Ολυμπιακό Χωριό, με αποκορύφωμα το θάνατο ενός 62χρονου οικοδόμου μάλλον δε θα απασχολήσει ιδιαίτερα τους ελεγκτές, όπως δεν απασχόλησε και τους Ελληνες αρμοδίους, αφού τίποτα δεν έχει αλλάξει από εκείνη την ημέρα στο έργο, όπως καταμαρτυρούν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στα τέσσερα εργοτάξια του έργου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ