Πέμπτη 4 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Σήμερα η πορεία από το υπουργείο Πολιτισμού στο υπουργείο Εργασίας

Προετοιμάζονται οι καλλιτεχνικές αγωνιστικές δράσεις για το διήμερο 13 - 14 Μάρτη

Ουσιαστικά μέτρα για την επιβίωσή τους διεκδικούν με νέες κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στον χώρο του Πολιτισμού, που εδώ και ένα χρόνο βρίσκονται μακριά από τα θέατρα, τα φεστιβάλ, τους συναυλιακούς χώρους, τις γκαλερί κ.ο.κ.

Σήμερα, με πρωτοβουλία του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, που αγκαλιάστηκε από δεκάδες ακόμα σωματεία, γίνονται συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Πολιτισμού και πορεία στο υπουργείο Εργασίας, με αιχμή την ανάγκη υπογραφής Συλλογικών Συμβάσεων παντού για τη θωράκιση των εργαζομένων.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και θα κορυφωθούν στις 13 και 14 Μάρτη, οπότε και διοργανώνεται διήμερο πανελλαδικής καλλιτεχνικής δράσης με σύνθημα #artattack, για το οποίο πήρε την πρωτοβουλία ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος (ΠΜΣ) και δεκάδες σωματεία και φορείς εργαζομένων και δημιουργών, φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι έχουν πάρει απόφαση συμμετοχής.

Ο ΠΜΣ απευθύνει κάλεσμα σε μουσικά σύνολα, ομάδες και καλλιτέχνες να σχεδιάσουν και να συμμετάσχουν σε αυτές τις δράσεις, σημειώνοντας: «Θέλουμε και μπορούμε να αποτελέσει το συγκεκριμένο διήμερο ορόσημο στον αγώνα των ανθρώπων του Πολιτισμού μέσα σε συνθήκες που χτυπιέται πιο έντονα από ποτέ το δικαίωμά μας στην εργασία, στη μόρφωση, στον Πολιτισμό, στην Υγεία. Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στους νέους μουσικούς, στους φοιτητές του Πανεπιστημίου και τους σπουδαστές των Ωδείων, στους μαθητές των Μουσικών Σχολείων να συμμετάσχουν οργανωμένα μέσα από τους συλλόγους τους αλλά και ατομικά».

Για την Αθήνα, τα σωματεία προσανατολίζονται σε:

Σάββατο 13 Μάρτη, παν-καλλιτεχνικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα με συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.

Κυριακή 14 Μάρτη, αγωνιστικά καλλιτεχνικά δρώμενα σε διαφορετικά σημεία του κέντρου και σε γειτονιές της πόλης και σε καλλιτεχνικό δρώμενο με συμμετοχή 200 καλλιτεχνών σε μορφή flash mob στην πλατεία Μοναστηρακίου.

Παράλληλα, δράσεις προγραμματίζονται σε πολλές ακόμα πόλεις: Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Λάρισα, Τρίκαλα, Βόλο, Ζάκυνθο, Χαλκίδα, Σάμο, Ηράκλειο Κρήτης, Χανιά, Καλαμάτα, ενώ ο κατάλογος διευρύνεται συνεχώς.

Αύριο, Παρασκευή, στις 6 μ.μ., προγραμματίζεται διαδικτυακή συνάντηση μέσω Zoom για ομάδες και σχήματα που θέλουν να συμμετάσχουν (δηλώσεις συμμετοχής στο 35artattack@gmail.com).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ