Πέμπτη 4 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Με φιλοδοξίες διάκρισης η ελληνική αποστολή

Τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης θέλει να υπερασπιστεί ο Μίλτος Τεντόγλου

Eurokinissi Sports

Τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης θέλει να υπερασπιστεί ο Μίλτος Τεντόγλου
Με αρκετές φιλοδοξίες για διάκριση, κυρίως από τα θεωρούμενα ως «βαριά χαρτιά» του ελληνικού στίβου, συμμετέχει η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου που διεξάγεται από σήμερα έως τις 7 Μάρτη στο Ταρούν της Πολωνίας.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη διεθνή διοργάνωση στίβου που διεξάγεται μετά το ξέσπασμα της πανδημίας στην Ευρώπη, έναν χρόνο πριν. Τότε ήταν άλλωστε να διεξαχθούν οι συγκεκριμένοι αγώνες, λόγω της όλης κατάστασης όμως αναβλήθηκαν για φέτος, και φυσικά θα διεξαχθούν χωρίς την παρουσία θεατών, υπό αυστηρές οδηγίες που ορίζουν τα πρωτόκολλα Υγείας.

Στη διοργάνωση αναμένεται να λάβουν μέρος 733 αθλητές και αθλήτριες από 47 χώρες της Ευρώπης, ανάμεσά τους και 17 κάτοχοι τίτλων στα αγωνίσματά τους από το προηγούμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που είχε γίνει στη Γλασκόβη.

Στα άλματα κυρίως οι ελληνικές ελπίδες

Σε άλλη μια διεθνή διοργάνωση τα τελευταία χρόνια, τα αγωνίσματα των αλμάτων είναι εκείνα στα οποία ποντάρει κυρίως η ελληνική αποστολή για διακρίσεις. Σπουδαιότερες παρουσίες βάσει επιδόσεων θεωρούνται αυτές του Μίλτου Τεντόγλου στο μήκος, της Βούλας Παπαχρήστου στο τριπλούν και της Ελένης Πόλακ στο επί κοντώ.

Ο Μίλτος Τεντόγλου, που σήμερα εγκαινιάζει τις ελληνικές συμμετοχές, στοχεύει στην υπεράσπιση του τίτλου του πρωταθλητή Ευρώπης που κατέκτησε στην προηγούμενη διοργάνωση. Κατέχοντας την καλύτερη φετινή επίδοση στην Ευρώπη και δεύτερη καλύτερη στον κόσμο, με άλμα στα 8,21 μ., ο Ελληνας άλτης δείχνει να είναι σε ιδανική κατάσταση.

Οσο για την Βούλα Παπαχρήστου, που στη Γλασκόβη είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο, φέτος στην Πολωνία στοχεύει ακόμα πιο ψηλά, δεδομένου ότι έχει την καλύτερη φετινή επίδοση στο κόσμο, με άλμα στα 14,60 μ.

Για το βάθρο φιλοδοξεί και η Ελένη Πόλακ στο επί κοντώ (απουσών των Στεφανίδη - Κυριακοπούλου), η οποία απέφυγε και τη διαδικασία των προκριματικών και θα αγωνιστεί κατευθείαν στον τελικό. Η Ελληνίδα αθλήτρια δείχνει να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, έχοντας εξασφαλίσει πρόσφατα την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς του Τόκιο με άλμα στα 4,71 μ., που αποτελεί την τρίτη καλύτερη επίδοση ανάμεσα σε όσες θα πάρουν μέρος στον τελικό του επί κοντώ στην Πολωνία.

Αλλες αξιοσημείωτες ελληνικές συμμετοχές είναι: Του πολύπειρου Κώστα Φιλιππίδη στο επί κοντώ (5,55 μ. φέτος), σε ένα αγώνισμα όπου θα δώσουν το «παρών» τα σπουδαία ονόματα του χώρου (Ντουμπλάιτις, Λαβινελί, Βλοντ). Επίσης, των Κώστα Ζήκου και Ραφέλας Σπανουδάκη στα 60 μ., του Δημήτρη Τσιάμη στο τριπλούν και της Ειρήνης Βασιλείου στα 400 μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ