Κυριακή 20 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
Οι συνέπειες από την Ολυμπιάδα 2004

Είμαστε βέβαιοι ότι από την τέλεση των Αγώνων θα υπάρξουν τεράστιες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες σε βάρος του λαού, στο περιβάλλον, στη δημοκρατία, στην κοινωνική υποδομή της χώρας, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στη διάρκεια της προ ημερήσιας διάταξης συζήτησης στη Βουλή την Τετάρτη. Εκτίμηση, την οποία τεκμηρίωσε, αντικρούοντας ένα προς ένα τα επιχειρήματα της κυβέρνησης. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, σημείωσε η Αλέκα Παπαρήγα, ως διεθνής αθλητικός θεσμός, έχουν μετατραπεί σε μια εξαιρετικά κερδοφόρα, οικονομική και πολιτική, επένδυση για τους διεθνείς επιχειρηματικούς ομίλους, τα παρακλάδια τους σε κάθε χώρα, για την εγχώρια πλουτοκρατία και υπογράμμισε: «Για μας, δεν υπάρχουν διλήμματα. Αν πρόκειται με άλλοθι τους Ολυμπιακούς ή με την ευκαιρία των Ολυμπιακών να θυσιαστούν εργατικά δικαιώματα, περιφερειακές ανάγκες, δημοκρατικά και περιβαλλοντικά δικαιώματα, τότε λέμε ότι δεν αξίζει καμία θυσία».

Την ίδια στιγμή, ο Κ. Σημίτης επιχείρησε να κρύψει την ουσία των προβλημάτων, πίσω από θριαμβολογίες και «εθνικές κορόνες». Στην ίδια πορεία ακολούθησε ο Κ. Καραμανλής, κάνοντας... οξύτατη κριτική για καθυστερήσεις και διαχειριστικές ανεπάρκειες, ενώ στα ίδια πλαίσια κινήθηκε και ο Ν. Κωνσταντόπουλος.

Ως μέρος του γενικότερου σχεδίου εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης της χώρας με βάση την πολιτική του ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης την πορεία προς τους Ολυμπιακούς του 2004 σε μια ομιλία θριαμβολογικού χαρακτήρα. Προσπερνώντας αδιάφορα το ρόλο των διεθνών και εγχώριων μονοπωλίων σε διοργανώσεις τέτοιου χαρακτήρα, υποστήριξε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα είναι κερδοφόροι για τη χώρα και θα επιλύσουν κοινωνικά προβλήματα, ενώ τους συνέδεσε με τις δεσμεύσεις της Ελλάδας προς την Ευρωπαϊκή Ενωση. Παράλληλα, άφησε ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο υπερβάσεων στον προϋπολογισμό της Ολυμπιάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ