Κυριακή 6 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
Βδομάδα κινητοποιήσεων συμπαράστασης στο «Ρ»

Βδομάδα κινητοποιήσεων συμπαράστασης στο «Ρ» και καταδίκης του κυβερνητικού αυταρχισμού είναι αυτή που έρχεται, στη διάρκεια της οποίας οργανώνονται μια σειρά εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, με τους οργανωτές να καλούν το λαό σε μαζική συμμετοχή για την υπεράσπιση της ελευθεροτυπίας, των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών του, που επιχειρείται να χτυπηθούν μέσω της δίωξης εναντίον του «Ρ».

Στην Αθήνα

Σε θέση «μάχης» βρίσκονται τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του ΚΚΕ στο Λεκανοπέδιο, προπαγανδίζοντας τη συγκέντρωση που διοργανώνουν οι Κομματικές Οργανώσεις Αθήνας, Πειραιά και Αττικής, την ερχόμενη Πέμπτη, στις 7 το βράδυ, στο Πεδίον του Αρεως.

Στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και καταδίκης της επίθεσης που εξαπέλυσε η κυβέρνηση ενάντια στο «Ριζοσπάστη» και το ΚΚΕ, διοργανώνουν τη Δευτέρα 7 Φλεβάρη οι Κομματικές Οργανώσεις Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία του Δημαρχείου Σταυρούπολης. Με ανακοίνωσή τους οι Κομματικές Οργανώσεις Σταυρούπολης καλούν το λαό της περιοχής να συμμετέχει μαζικά και να απαιτήσει να σταματήσει η δίωξη εναντίον του «Ριζοσπάστη». Να αποσυρθούν άμεσα οι μηνύσεις και η αγωγή που κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Στη Θεσσαλία

Πικετοφορίες διοργανώνονται και στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας, από τις Νομαρχιακές Επιτροπές του ΚΚΕ. Ηδη έχει πραγματοποιηθεί πικετοφορία στην Καρδίτσα και την ερχόμενη Τετάρτη θα γίνει στη Λάρισα και την Πέμπτη σε Βόλο και Τρίκαλα.

Στη Δυτική Πελοπόννησο

Με μαχητικά συλλαλητήρια απαντούν οι κομμουνιστές και ο λαός της Δυτικής Πελοποννήσου στη φασιστικής εμπνεύσεως δίωξη εναντίον του «Ρ», αλλά και με ένταση της δράσης τους για τη διάδοση της εφημερίδας και την αύξηση της κυκλοφορίας της. Στα πλαίσια αυτά η ΕΠ Δυτικής Πελοποννήσου βάζει στόχο στη σημερινή κυριακάτικη εξόρμηση του «Ριζοσπάστη» να αυξήσει την κυκλοφορία του κατά 30% με 40% και να επιμείνει το επόμενο διάστημα.

Τις επόμενες μέρες διοργανώνονται οι παρακάτω συγκεντρώσεις: Στην Ζάκυνθο: Την Τετάρτη 9 Φλεβάρη στις 6.30 μ.μ. έξω από τα γραφεία της ΝΕ Ζακύνθου. Στην Πάτρα: Την Πέμπτη 10 Φλεβάρη στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης έξω από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας. Στον Πύργο: Την Πέμπτη 10 Φλεβάρη στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Πύργου. Στο Αίγιο: Την Πέμπτη 10 Φλεβάρη στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ψηλών Αλωνιών. Στο Ληξούρι: Την Παρασκευή 11 Φλεβάρη στις 6.30 μ.μ. στο Δημαρχείο. Στο Αργοστόλι: Το Σάββατο 12 Φλεβάρη στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αργοστολίου.

Στην Ανατολική Πελοπόννησο

Στην Ανατολική Πελοπόννησο προετοιμάζονται μια σειρά εκδηλώσεις. Στην Καλαμάτα στις 10/2, στις 7 μ.μ., στην πλατεία 23ης Μαρτίου. Στην Τρίπολη στις 10/2, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Αγίου Βασιλείου και στο Ναύπλιο, στις 10/2, στις 7 μ.μ., μπροστά στο Δημαρχείο.

Επίσης, στην Κόρινθο, με απόφαση της ΝΕ του ΚΚΕ, ετοιμάζεται πικετοφορία συμπαράστασης στο «Ρ», την ερχόμενη Τρίτη, στις 5.30 το απόγευμα, μπροστά στα γραφεία της.

Στο Ηράκλειο

Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τη δίωξη εναντίον του «Ρ» διοργανώνει και η ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ. Σήμερα, Κυριακή, θα πραγματοποιηθεί πανεξόρμηση της Κομματικής Οργάνωσης Ηρακλείου σε όλες τις συνοικίες και τα χωριά του νομού. Την Πέμπτη, 10/2, στις 7 το βράδυ,θα πραγματοποιηθεί πικετοφορία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, η εκκίνηση θα γίνει από την πλατεία Λιονταριών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ