Κυριακή 6 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
Εθνικό Συμβούλιο ΕΕΔΥΕ
Να βάλουμε φραγμό στα σχέδια της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης

Η αυξανόμενη λαϊκή αφύπνιση και κινητοποίηση στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο θα αποτελέσει φραγμό στην εφαρμογή των σχεδίων της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης. Την παραπάνω διαπίστωση έκαναν χτες οι σύνεδροι που έδωσαν το «παρών» στο Εθνικό Συμβούλιο της ΕΕΔΥΕ, διατυπώνοντας με τον τρόπο αυτό την αισιοδοξία τους, για την ανατροπή της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας.

Στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, που έλαβε χώρα σε αίθουσα του δημαρχείου της Καισαριανής, έγινε ωφέλιμος και ουσιαστικός διάλογος ανάμεσα στους συνέδρους για μια σειρά από σοβαρά ζητήματα που απασχολούν το φιλειρηνικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα της χώρας μας.

Αρχικά το λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ Ευάγγελος Μαχαίρας, ο οποίος έκανε εκτενή αναφορά στην επιθετική δραστηριότητα που ανέπτυξε η νέα δομή του ΝΑΤΟ στην περιοχή των Βαλκανίων. Επισήμανε τις τραγικές συνέπειες που θα προκύψουν από την εφαρμογή του «Συμφώνου Σταθερότητας» στη νοτιανατολική Ευρώπη και μίλησε για τη σημασία του συνεδρίου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης, που θα γίνει στην Αθήνα.

Ο γγ της ΕΕΔΥΕ Θ. Παφίλης, στην εισήγησή του αναφέρθηκε σε τρία βασικά γεγονότα. Υπογράμμισε ότι «το Σύμφωνο Σταθερότητας αποτελεί πιλότο επίλυσης των κρίσεων, δηλαδή της υποδούλωσης των λαών». Ανατρέπει, τόνισε ο ίδιος, το Διεθνές Δίκαιο, παραμερίζει τον ΟΗΕ και το Συμβούλιο Ασφαλείας και επικυρώνει τη δολοφονική δράση του ΝΑΤΟ. Εξάλλου, σ' άλλο σημείο της ομιλία του, επισήμανε ότι η επίσκεψη Κλίντον σε Τουρκία και Ελλάδα ουσιαστικά ήταν ο προάγγελος για τον ενταφιασμό του Κυπριακού και την αμερικανοποίηση του Αιγαίου. Συγχρόνως, τόνισε, ότι η Σύνοδος Κορυφής του Ελσίνκι, ενέκρινε και τυπικά τα σχέδια της νέας τάξης πραγμάτων.

Ενα σημείο στο οποίο έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα ο Θ. Παφίλης, ήταν η διεξαγωγή του Παγκόσμιου Συνεδρίου Ειρήνης στην Αθήνα. Ενα συνέδριο, το οποίο, όπως υπογράμμισε, θα σηματοδοτήσει την ανάκαμψη του παγκόσμιου φιλειρηνικού κινήματος, τον αντιιμπεριαλιστικό προσανατολισμό του. Ενα συνέδριο, κατέληξε, που μπορεί να δώσει το μήνυμα πως, με δυσκολίες μεν και προβλήματα, αλλά σταθερά αρχίζουν να διαμορφώνονται προϋποθέσεις για το συντονισμό του αγώνα των λαών.

Τέλος, ο Θ. Παφίλης, αναφορικά με την προεκλογική περίοδο, υπογράμμισε την ανάγκη ότι «μέσα στην προεκλογική αντιπαράθεση θα πρέπει σαν κίνημα ειρήνης με τη συνέχιση εκδηλώσεων και κινητοποιήσεων να προβάλουμε τα προβλήματα που αφορούν τις διεθνείς εξελίξεις, τη θέση της Ελλάδας, τη στάση των πολιτικών δυνάμεων».

Μετά το τέλος των εισηγήσεων ακολούθησαν παρεμβάσεις και τοποθετήσεις των συνέδρων πάνω στα θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ