Τετάρτη 17 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μηχανοκίνητη πορεία σήμερα από διανομείς στη Θεσσαλονίκη

Με περιοδείες σε χώρους δουλειάς, τα στελέχη του ΣΕΤΕΠΕ προετοιμάζουν τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου στη Θεσσαλονίκη τόσο στη σημερινή πρωινή μηχανοκίνητη κινητοποίηση, που θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί από την Καμάρα, με τους διανομείς μπροστά, όσο και στο απογευματινό πανεργατικό συλλαλητήριο των σωματείων, στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Πρωί και απόγευμα στο δρόμο του αγώνα, οι εργαζόμενοι στον κλάδο του Επισιτισμού - Τουρισμού μαχητικά θα απαιτήσουν μέτρα προστασίας των διανομέων, δωρεάν εξοπλισμό, συντήρηση, καύσιμα, αποζημίωση για το μηχανάκι από τους εργοδότες, ΒΑΕ για όλους και πρόβλεψη για περιορισμένη ακτίνα μετακίνησης. Επίσης, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ, σε σχολεία και πανεπιστήμια, ενίσχυση του ΕΣΥ και πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα.

Στο πλαίσιο αυτής της πανεξόρμησης, χτες περιόδευσαν σε εργαστήρια ζαχαροπλαστικής στη Θέρμη, σε επισιτιστικά καταστήματα στην Αγίου Δημητρίου, στην Καμάρα και στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς.

Στο μεταξύ, το ΣΕΤΕΠΕ καταγγέλλει άλλο ένα «ατύχημα» με διανομέα, το οποίο σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής 14/3, επί της οδού Επταπυργίου. Ο διανομέας δεν τραυματίστηκε σοβαρά, όμως το νέο περιστατικό ήρθε να επιβεβαιώσει τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, τρέχοντας πάνω σε δύο ρόδες στο κυνήγι των παραγγελιών με το ρολόι, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας και με τσακισμένα δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ