Τρίτη 22 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ
Ραντεβού στις 28 του Γενάρη

Ετοιμάζονται για τα Τέμπη οι Θεσσαλοί αγρότες. Αποφασισμένοι να δώσουν δυναμικά το «παρών» τους και στις νέες κινητοποιήσεις

Αποψη από το προηγούμενο Παναγροτικό- παλλαϊκό συλλαλητήριο της Καρδίτσας
Αποψη από το προηγούμενο Παναγροτικό- παλλαϊκό συλλαλητήριο της Καρδίτσας
Κορυφώνονται οι προετοιμασίες των αγροτών, μια βδομάδα πριν τη νέα αγωνιστική πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕυρωπαΪκι Ενωσης. Ως μέρα εκκίνησης του νέου κύκλου αγωνιστικών κινητοποιήσεων, οι αγρότες έχουν ορίσει τη Δευτέρα 28 Γενάρη. Οι αγρότες της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας, της Ηπείρου, Πελοποννήσου και άλλων περιοχών της Ελλάδας, με αποφάσεις των συντονιστικών τους επιτροπών και άλλων συνδικαλιστικών οργάνων, δηλώνουν ακόμα πιο αποφασισμένοι να δώσουν δυναμικά το «παρών» τους στις νέες κινητοποιήσεις. Κλιμάκια του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος «οργώνουν» μικρές και μεγαλύτερες πόλεις ή χωριά και σε συσκέψεις που πραγματοποιούν καλούν τους τοπικούς φορείς να δώσουν μαζικό «παρών» στο νέο αγωνιστικό ραντεβού της 28ης Γενάρη.

Πυρετωδώς προετοιμάζονται οι αγρότες της Θεσσαλίας για την αγωνιστική τους εκκίνηση την ερχόμενη Δευτέρα, 28 Γενάρη, ημέρα έναρξης των νέων πανελλαδικών αγροτικών κινητοποιήσεων για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ. Οπως αποφασίστηκε στην πανθεσσαλική σύσκεψη εκπροσώπων τους που έγινε την περασμένη Τετάρτη στη Λάρισα, στις 28 Γενάρη θα συγκεντρώσουν τα τρακτέρ τους στα Τέμπη.

Για την επιτυχία των νέων αγροτικών κινητοποιήσεων καθημερινά κλιμάκια του αγροτικού συνδικαλιστικού και συνεταιριστικού κινήματος πραγματοποιούν περιοδείες στα χωριά, ενημερώνοντας τον αγροτικό κόσμο και καλώντας τον να συμμετάσχει μαζικά και δυναμικά στον αγώνα. Υστερα και από τη συνάντηση εκπροσώπων αγροτικών οργανώσεων και επιτροπών αγώνα απ' όλη τη χώρα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας την περασμένη Παρασκευή, η οποία αντιμετώπισε τους αγωνιστές αγρότες με εμπαιγμό, οι Θεσσαλοί ξωμάχοι δηλώνουν ακόμα πιο αποφασισμένοι να δώσουν δυναμικά το «παρών» τους στις νέες κινητοποιήσεις. Και είναι έτοιμοι να βγουν με τα τρακτέρ στα Τέμπη, για να διεκδικήσουν αγωνιστικά την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, που η κυβέρνηση αρνήθηκε προκλητικά. Των αιτημάτων, δηλαδή, που διαμορφώθηκαν στις πανελλαδικές αγροτικές συσκέψεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα στον Παλαμά της Καρδίτσας και στα Φάρσαλα της Λάρισας.

Στο νομό Λάρισας ενόψει των αγροτικών κινητοποιήσεων θα πραγματοποιηθούν αγροτικές συσκέψεις αύριο, στις 11 π.μ, στην Ελασσόνα, στο δημαρχείο της πόλης και την Παρασκευή 25 Γενάρη, στις 7 μ.μ. στον Τύρναβο, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Μαξίμ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ