Τρίτη 22 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
Τηλεόραση
Ο τελευταίος «Αύγουστος»

Ο Αντονι Χόπκινς, στην ταινία «Αύγουστος»
Ο Αντονι Χόπκινς, στην ταινία «Αύγουστος»
Δύο ενδιαφέρουσες ταινίες μία σε σκηνοθεσία Αντονι Χόπκινς που είναι και η βρετανική, ίσως, εκδοχή του «Θείου Βάνια» του Αντον Τσέχοφ και ένα ρομαντικό δράμα παραγωγής Νέας Ζηλανδίας, προβάλλονται σήμερα από την ΕΤ-1 και από την ΕΤ-3.

«Αύγουστος», σε σκηνοθεσία Αντονι Χόπκινς

Ο τσεχοφικός ήρωας Βάνια στην αγγλική εξοχή. Εδώ ο απογοητευμένος μεσήλικας λέγεται Λιούαιν και όχι Βάνια και αντί για βότκα, πίνει ουίσκι. Είναι ένα γεροντοπαλίκαρο που όλη την ημέρα παραπονιέται ότι το μόνο που κάνει είναι να τρώει και να κοιμάται. Μαζί του ζει ο αντιπαθητικός καθηγητής Μπλάθγουέιτ, που είχε παντρευτεί την αδελφή του και μετά το θάνατό της παντρεύτηκε την όμορφη και νεαρή Χέλεν. Η ταινία εξελίσσεται όπως και το θεατρικό έργο και βασίζεται στην προσαρμογή από τον ποιητή Τζούλιαν Μίτσελ. Πρωταγωνιστούν: Αντονι Χόπκινς, Κέιτ Μπάρντον, Λέσλι Φίλιπς, Γκον Γκρέιντζερ. (ΕΤ-1, 23.30)

«Μνήμη και επιθυμία», σε σκηνοθεσία Νίκι Κάρο

Σε μια παραλία της Νέας Ζηλανδίας, βρίσκεται το πτώμα του Κέιτζι, και η χήρα του διηγείται την ιστορία τους αρχίζοντας από το παρελθόν. Τον αγάπησε και τον παντρεύτηκε παρά τις αντιρρήσεις της οικογένειάς του. Εκείνος έπεσε σε μελαγχολία όταν δυσκολεύτηκε να ολοκληρώσει το γάμο τους. Τελικά τα κατάφερε σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου και αργότερα σε μία σπηλιά στην παραλία, λίγο πριν από την τραγωδία. Σε αυτή τη σπηλιά η Σάγιο έχτισε ένα εκκλησάκι. Μετά το θάνατό του εκείνη επιστρέφει στο Τόκιο διακομίζοντας και το νεκρό του σώμα. Θα εγκατασταθεί στο σπίτι της μητέρας του, αποφασισμένη να την αγαπήσει και να θρηνήσει μαζί της. Η οικογένειά του όμως δεν τη δέχεται, γιατί τη θεωρεί υπεύθυνη για το θάνατό του. Ετσι αποφασίζει να επιστρέψει στη Νέα Ζηλανδία σε μια προσπάθεια να βρει τη συγχώρεση και την ειρήνη που αναζητά. Πρωταγωνιστούν: Γιούρι Κινουγκάουα, Εβγκένε Νομούρα, Γιόκο Ναραχάσι (ΕΤ-3, 23.30).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ