Κυριακή 6 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τους έβαλε τιμωρία

«Είχαμε την ίδια συζήτηση και τον περασμένο Οκτώβριο. Μπορείτε, να μου πείτε τι επιτυχίες είχατε από τότε μέχρι τώρα;». Οι φράσεις -ειπωμένες, μάλιστα, με ασυνήθιστα οξύ ύφος- ανήκουν, σύμφωνα με τα χτεσινά «Νέα», στον Αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών, Τόμας Πίκεριγκ, ο οποίος βρισκόταν τις μέρες αυτές στην Αθήνα, για συνομιλίες, σχετικά με το αγαπημένο θέμα των Αμερικανών, την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Σύμφωνα, με το σχετικό ρεπορτάζ, η επίσκεψη του κ. Πίκεριγκ, είχε τα εξής αποτελέσματα:

Πρώτον, «έκλεισε» το θέμα της «αστυνομικής συνεργασίας» (διάβαζε: αντιτρομοκρατική), αφού «κάμφθηκαν» κάποιες αντιρρήσεις της ελληνικής πλευράς και παίρνει την άγουσα για υπογραφή από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης.

Δεύτερον, ανακοινώθηκε η διακοπή της «αμερικανικής τεχνικής βοήθειας, για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας», μέχρις ότου η Αθήνα έχει να επιδείξει κάποια αποτελέσματα, όπως δήλωσε ο κ. Πίκεριγκ, ο οποίος δεν έδειξε να πείθεται πως η απουσία αποτελεσμάτων δεν οφείλεται σε κυβερνητική ολιγωρία.

Τρίτο, λέχθηκαν αυστηρές επικρίσεις και «τραβήχτηκαν» αυτιά. Ούτε... παιδαγωγός μεσαιωνικού σχολείου να ήταν ο κ. Πίκεριγκ...

Τέταρτο, ο κ. Πίκεριγκ ξεκαθάρισε, επίσης, ότι η αμερικανική πολιτική έναντι της Γιουγκοσλαβίας (εμπάργκο, ενθάρρυνση αποσχιστικών τάσεων Μαυροβουνίου, κλπ.) θα συνεχιστεί και, βέβαια, απαίτησε την ανάλογη ελληνική συμμετοχή.

Τι είπε η ελληνική κυβέρνηση, για όλ' αυτά; Μα, τίποτε απολύτως...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ