Τετάρτη 23 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΒΟΥΛΗ
Ψηφίστηκε η αξιολόγηση - χειραγώγηση

Πέρασε η ευνοϊκή διάταξη για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς

Με την ψήφιση της διάταξης που θέτει κάποια όρια στις απολύσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, ολοκληρώθηκε χτες το βράδυ η συζήτηση του λεγόμενου τριπλού νομοσχεδίου «Για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, του εκπαιδευτικού έργου, για την οργάνωση της εκπαίδευσης και την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών».

Ο συγκεκριμένος νόμος πλέον αναφέρεται στο διορισμό των περιφερειακών διευθυντών, στην «επιμόρφωση» του εκπαιδευτικού και, το σημαντικότερο, στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και σχολικών μονάδων. Στοχεύει, στα πλαίσια της εφαρμοζόμενης πολιτικής που εξυπηρετεί τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου, στον ασφυκτικότερο έλεγχο σε ολόκληρη τη διοικητική εκπαιδευτική πυραμίδα, για την ταχύτερη υλοποίηση των αντιεκπαιδευτικών σχεδιασμών. Επίσης, στην ιδεολογική χειραγώγηση των εκπαιδευτικών, πράγμα που αποτελεί προϋπόθεση για την προώθηση αντιλαϊκών μέτρων, στη σύνδεση μισθού-απόδοσης-δικαιωμάτων και στην κατηγοριοποίηση των εκπαιδευτικών και προοπτικά στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, στην ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης, στην ιδιωτικοποίηση μιας καρικατούρας επιμόρφωσης-άλλοθι για το πέρασμα των αντιδραστικών διατάξεων.

Αναφορικά με την τροπολογία για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, που μονοπώλησε τα φώτα της δημοσιότητας και ξεσήκωσε αντιδράσεις από τους σχολάρχες, σε σύνολο 285 ψηφισάντων βουλευτών υπέρ ψήφισαν 155 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και του ΣΥΝ. Κατά ψήφισαν 128 βουλευτές της ΝΔ, οι κυβερνητικοί βουλευτές Β. Κοντογιαννόπουλος και Κ. Σπυριούνης και ο ανεξάρτητος Β. Κεδίκογλου. «Παρών» στην ψηφοφορία δήλωσαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Φ. Ιωαννίδης και Ν. Κατσέλη, ενώ ο Θ. Κατσανέβας, που είχε σηκώσει το «λάβαρο» της αντίθεσης στη διάταξη, απουσίαζε από την ψηφοφορία, όπως απουσίαζε και ο πρώην υπουργός Παιδείας Γερ. Αρσένης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ