Τετάρτη 7 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ενα νέο παραμύθι από την Βαγγελιώ Καρακατσάνη

«Το έρημο κλουβί» είναι το νέο βιβλίο της Βαγγελιώς Καρακατσάνη. Πρόκειται για ένα ακόμα παραμύθι, μετά «Το άτακτο αστεράκι με το κόκκινο σκουφάκι», με εικονογράφηση τις υπέροχες ζωγραφιές της Εύα Μελά.

Το έρημο κλουβί ψάχνει απεγνωσμένα για παρέα. Οταν εμφανίζεται ένα περιστέρι, το εκλιπαρεί σχεδόν να το φιλοξενήσει, να γίνουν φίλοι. Το περιστέρι αρνείται και το έρημο κλουβί επιμένει, προσπαθώντας να δελεάσει με τα όσα μπορεί να του προσφέρει. Το περιστέρι δέχεται την πρόκληση και πράγματι πείθει τέσσερα πουλιά που σπεύδουν ποιο να πρωτομπεί στο κλουβί... Ομως διαπιστώνουν ότι «κλουβί» σημαίνει σκλαβιά, στέρηση ελευθερίας... Το περιστέρι θεωρώντας ότι εκείνο φταίει που το κλουβί παγίδευσε τα πουλιά, τα ελευθερώνει και τα προσκαλεί να σκέφτονται τις συνέπειες πριν πάρουν την όποια απόφαση και πετάνε όλα μαζί ελεύθερα προς το δάσος.

Τα παιδιά, μέσα από την ιστορία, θα βρεθούν μπροστά σε διλήμματα που θα κληθούν να διαχειριστούν στην ενήλικη ζωή τους, θα απολαύσουν την εξαιρετική εικονογράφηση, ενώ θα παίξουν με ασκήσεις στο διαδραστικό παράρτημα που τα βοηθάει να εξοικειώνονται με το βιβλίο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ