Κυριακή 6 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
Αλέκα Παπαρήγα
Βγάλτε «κόκκινο» στην αντιλαϊκή επίθεση, ψηφίστε ΚΚΕ

Συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο Βόλο

Το ΚΚΕ απευθύνεται στο λαό, στις πολυάριθμες ριζοσπαστικές δυνάμεις καλώντας να ενισχύσουν το ΚΚΕ και να μην υπογράψουν την καταδίκη τους, να μην επιτρέψουν στην όποια κυβέρνηση να έχει ελεύθερα τα χέρια, για παραπέρα εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και πιο σκληρού χτυπήματος των λαϊκών δικαιωμάτων. Αυτά τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε Συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες στο Βόλο, στη διάρκεια της διήμερης περιοδείας της στη Θεσσαλία. Ξεκινώντας τη συνέντευξη Τύπου η Αλέκα Παπαρήγα επισήμανε:

«Το ΚΚΕ με την ευκαιρία της αναγγελίας των εκλογών της 9ης Απριλίου καλεί τις πολυάριθμες ριζοσπαστικές δυνάμεις του λαού μας:

- Να μη υπογράψουν την καταδίκη τους δίνοντας πράσινο φως ή εξουσιοδότηση να καρατομηθούν τα δικαιώματά τους, στο βωμό της ΟΝΕ και του νέου δόγματος του ΝΑΤΟ.

- Να μην αφήσουν ελεύθερα τα χέρια κατ' αρχήν στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ να διαπραγματευτούν ένα νέο κύκλο εκχώρησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο, στην περιοχή προς όφελος των ιμπεριαλιστών.

- Να μην επικυρώσουν τη διχοτόμηση της Κύπρου.

Ο λαός μια επιλογή έχει, μια στάση ζωής: Να υπερασπίζεται το δικό του κατώφλι, προκειμένου να ανοίξει τη λεωφόρο της αντεπίθεσης, που κύριο χαρακτηριστικό έχει την οικοδόμηση ενός σύγχρονου, κοινωνικού και πολιτικού λαϊκού μετώπου, του αντίπαλου δέους στην πολιτική που συμφέρει τα μονοπώλια, στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στην υποταγή στον ιμπεριαλισμό.

Η πιο καθαρή, πιο σταθερή ψήφος μπορεί να εκφραστεί μέσα από τη στήριξη των ενωτικών ψηφοδελτίων του ΚΚΕ. Δε χρειάζεται να συμφωνήσει ο ψηφοφόρος σε όλα με το ΚΚΕ. Αρκεί να συμφωνεί μαζί μας στην ανάγκη της αντίστασης και αντεπίθεσης. Η ψήφος στο ΚΚΕ εκφράζει την ανάγκη να μην υποταχθούμε στη «νομιμότητα» της νέας τάξης πραγμάτων.

Κριτήρια ψήφου πρέπει να είναι:

  • Ποιους συμφέρει και ποιους ζημιώνει η ΟΝΕ.
  • Ποιους συμφέρει και ποιους ζημιώνει η ιδιωτικοποίηση, η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και του ασφαλιστικού συστήματος.
  • Ποιος κερδίζει και ποιος χάνει από το Ελσίνκι.
  • Ποιος κερδίζει από τη συγκρότηση μισθοφορικού στρατού.

Ο λαός ένα πράγμα δεν πρέπει να λησμονεί, ότι όσοι γεννήθηκαν μετά το '50 και ανήκουν στα λαϊκά στρώματα δε θα έχουν κατοχυρωμένα δικαιώματα σε ένα σταθερό μισθό και στη σύνταξη. Να μη λησμονήσει ότι οι δίκες που έγιναν και γίνονται κατά αγωνιστών τα τελευταία χρόνια έχουν ξεπεράσει σε αριθμό τις διώξεις που έγιναν σε όλο το διάστημα της μεταπολίτευσης».

Λαϊκό κίνημα και ΚΚΕ είναι «νύχι - κρέας»

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων η Αλέκα Παπαρήγα υπογράμμισε ότι τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να ενδιαφέρονται καθόλου για το ποιο από τα κόμματα του δικομματισμού θα βγει πρώτο στις εκλογές, αλλά μόνο για το ποσοστό του ΚΚΕ. Διότι, πρόσθεσε, το ποσοστό του ΚΚΕ είναι ο δείκτης της ριζοσπαστικοποίησης της κοινωνίας. Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει δυνατό λαϊκό κίνημα. Αυτά τα δύο είναι «νύχι - κρέας», είπε χαρακτηριστικά. Και τα δύο μεγάλα κόμματα πρέπει να πάνε όσο γίνεται πιο κάτω.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ότι « εμείς κάνουμε αδιάλλακτα μονομέτωπο αγώνα στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό. Και κρίνουμε τα άλλα κόμματα με βάση τις θέσεις και τη στάση που κρατούν σε αυτό το θέμα. Διότι - πρόσθεσε - δεν αρκεί να λες όχι στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, πρέπει να δείχνεις και ποιος είναι ο κύριος αντίπαλος στο κοινωνικό επίπεδο».

Απαντώντας στον ισχυρισμό ότι χρειάζεται να εκλεγεί ισχυρή κυβέρνηση η Αλέκα Παπαρήγα υπογράμμισε πως το ΚΚΕ και το λαϊκό κίνημα όχι μόνο δε θέλουν ισχυρή κυβέρνηση, που θα μπορεί να επιτίθεται ακόμα πιο σκληρά στα λαϊκά δικαιώματα, αλλά αντιθέτως θέλουν μια ανίσχυρη κυβέρνηση, ώστε και με την ταυτόχρονη ενίσχυση του ΚΚΕ να δοθεί η δυνατότητα για την παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα που θα μπορέσει να προκαλέσει και πολιτικές ανακατατάξεις μετά τις εκλογές.

  • Χθες, η Αλέκα Παπαρήγα συναντήθηκε με το δήμαρχο Ν. Ιωνίας, το απόγευμα είχε συναντήσεις στο νοσοκομείο του Βόλου, το βράδυ παρουσίασε την εκλογική διακήρυξη του ΚΚΕ στο Δημαρχείο του Βόλου, ενώ αργά το παραβρέθηκε σε συνεστίαση της Αχτιδικής Επιτροπής Αλμυρού στη Σούρπη. Σήμερα η Αλέκα Παπαρήγα θα παρουσιάσει την εκλογική διακήρυξη του ΚΚΕ στις 6.30 μ.μ. στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ