Παρασκευή 9 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καταγγελία για αστυνομική βία

Νέο οπτικό υλικό που δείχνει γυναίκα να ξυλοκοπείται από αστυνομικό της ομάδας «Δράση» στις 9/3, στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης, φαίνεται να παραδόθηκε - όπως αναφέρει ο ιστότοπος «tovima.gr» - στην ΕΛ.ΑΣ. από το θύμα της καταγγελλόμενης επίθεσης.

Οι νέες καταγγελίες προέκυψαν στο πλαίσιο της διερεύνησης περιστατικού με παράσυρση ενός νεαρού από μηχανή της ομάδας «Δράση» που αποτυπώθηκε σε βίντεο διαδικτυακών τόπων. Τη σχετική έρευνα ανέλαβε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. που εντόπισε τον νεαρό που χτυπήθηκε από τη μηχανή της ομάδας «Δράση», αλλά και τα στοιχεία των αστυνομικών που επέβαιναν στην υπηρεσιακή μοτοσικλέτα. Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πολίτης φέρεται να κατήγγειλε ότι πέρα από την παράσυρση με το δίκυκλο δέχτηκε χτυπήματα με αστυνομική ράβδο στο κεφάλι από αστυνομικό της ίδιας ομάδας.

Ομως, όταν κλήθηκε να καταθέσει σχετικά μία νεαρή φίλη του παθόντος, σύμφωνα με ορισμένες πηγές, αρχικά επιβεβαίωσε τον ξυλοδαρμό του νεαρού και στη συνέχεια φέρεται να ανέφερε ότι δέχτηκε και η ίδια χτυπήματα και εξυβρίστηκε από αστυνομικούς. Η γυναίκα αυτή προσκόμισε και οπτικό υλικό σε ψηφιακό αρχείο που δείχνει αστυνομικό να την χτυπάει με χέρια και πόδια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ