Σάββατο 10 Απρίλη 2021 - Κυριακή 11 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Απώλεια για τον στίβο ο θάνατος του Βασίλη Σεβαστή

Από την περίοδο που ήταν εν ενεργεία αθλητής
Από την περίοδο που ήταν εν ενεργεία αθλητής
Απώλεια για τον στίβο και γενικότερα για τον αθλητισμό είναι ο θάνατος του Βασίλη Σεβαστή την Πέμπτη 8/4, από Covid-19 σε ηλικία 72 ετών. Εδώ και μερικές βδομάδες νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο «Σωτηρία». Η προσφορά του στον ελληνικό στίβο ήταν μεγάλη και άφησε το προσωπικό του στίγμα στον χώρο, υπηρετώντας ως αθλητής, προπονητής και μετέπειτα για χρόνια από το πόστο της διοίκησης, ως πρόεδρος και γραμματέας του ΣΕΓΑΣ.

Γεννημένος το 1949 στην Αθήνα και μεγαλωμένος στα Δωδεκάνησα, ο Β. Σεβαστής ασχολήθηκε από μικρός με τον αθλητισμό, με μεγάλες επιτυχίες στο δέκαθλο με τα χρώματα του Πανιωνίου. Το 1971 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα στους Μεσογειακούς Αγώνες στη Σμύρνη, και ένα χρόνο μετά, το χάλκινο στους Βαλκανικούς Αγώνες στην ίδια πόλη. Το 1969 εκπροσώπησε τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου, όπου κατέλαβε τη 19η θέση με 6.120 βαθμούς. Στη διάρκεια της καριέρας του βελτίωσε δύο φορές το πανελλήνιο ρεκόρ στο δέκαθλο, με 7.043 βαθμούς το 1970 και 7.312 το 1972.

Μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, εργάστηκε ως προπονητής στίβου των πατρινών σωματείων Ολυμπιάδα και ΕΑ Πατρών, ενώ στην ίδια πόλη διετέλεσε διευθυντής του Εθνικού Σταδίου και τεχνικός σύμβουλος της Τοπικής Επιτροπής Βόρειας Πελοποννήσου του ΣΕΓΑΣ το διάστημα 1983 - 1984. Από το 1984 μέχρι το 1993 ήταν τεχνικός σύμβουλος Ανάπτυξης του ΣΕΓΑΣ και εθνικός προπονητής.

Από το 1997 ανέλαβε την προεδρία του ΣΕΓΑΣ, όπου παρέμεινε μέχρι το 2012. Από τότε και μέχρι πριν από λίγες μέρες κατείχε τη θέση του γραμματέα της Ομοσπονδίας. Στις πρόσφατες εκλογές του ΣΕΓΑΣ, αν και νοσηλευόμενος, εξελέγη αντιπρόσωπος της Ομοσπονδίας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Σε ανακοίνωσή του για το θάνατο του Βασίλη Σεβαστή, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Βαθιά θλίψη μας προκάλεσε η είδηση της απώλειας του Βασίλη Σεβαστή. Κορυφαίος δεκαθλητής της γενιάς του και επί χρόνια διοικητικό στέλεχος του ΣΕΓΑΣ, ξεχώρισε για τη μεγάλη προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό και στίβο, στον οποίο αφιέρωσε όλη του τη ζωή. Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους του».

Συλλυπητήρια για το θάνατο του Β. Σεβαστή εξέφρασαν επίσης κόμματα, φορείς του αθλητισμού και ο δήμαρχος Πάτρας Κ. Πελετίδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ