Πέμπτη 24 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
Τηλεόραση
Γνώμη για τις «παρατηρήσεις»

Κασέτες για τις «γυμνές ειδήσεις» ζήτησε το ΕΣΡ

Την τελική σύμφωνη γνώμη του για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς του Λεκανοπεδίου, αναμένεται να διατυπώσει σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Το ΕΣΡ θα πρέπει να διατυπώσει τη σύμφωνη γνώμη του για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς που διεκδικούν τις 15 άδειες του νομού Αττικής, λαμβάνοντας αυτή τη φορά υπόψη του, τις παρατηρήσεις του υπουργού Τύπου Χρήστου Πρωτόπαππα, ο οποίος άσκησε τον έλεγχο νομιμότητας.

Ο υπουργός Τύπου με το έγγραφό του που εστάλη στις 16 Ιανουαρίου ζητά από το ΕΣΡ, την επανεξέταση φακέλων συγκεκριμένων ραδιοφωνικών σταθμών. Μεταξύ αυτών είναι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί «Λάμψη», «Δίφωνο» και «Εν Λευκώ». Για τους εν λόγω σταθμούς θέτει θέμα ονομαστικοποίησης των μετοχών. Θέμα απασχολούμενου προσωπικού με συμπληρωματικά ή διευκρινιστικά στοιχεία θέτει μεταξύ άλλων για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Bussines» του Γ.Κουρή, «Χρώμα» και «Profit» του Γ.Τράγκα, ενώ ζήτημα επανεξέτασης, βάσει της επένδυσης και της πληρότητας εξοπλισμού βάζει και για το ραδιοφωνικό σταθμό «Παρέα».

Οι «παρατηρήσεις» του υπουργού, δεν αποκλείεται -όπως άλλωστε γίνεται μέχρι σήμερα- να επιφέρουν αλλαγές στη λίστα μοριοδότησης του ΕΣΡ, με την οποία ήδη έχει διατυπώσει τη σύμφωνη γνώμη του.

Στη σημερινή ημερήσια διάταξη του ΕΣΡ περιλαμβάνεται και η επιστολή προς τον πρόεδρο και τα μέλη του ΕΣΡ, του αναπληρωματικού μέλους Νίκου Κουλούρη, με την οποία ζητά παρέμβαση του ΕΣΡ με επιστολή - σύσταση προς την εταιρία «Τηλέτυπος». Ο Νίκος Κουλούρης αναφέρει στην επιστολή του ότι το ΕΣΡ θα πρέπει να προειδοποιήσει τον «Τηλέτυπο», ότι σε περίπτωση ανάδειξης της κοινοπραξίας «La Poste-Φτερωτός Ερμής» ως πλειοδότη της διαδικασίας των ΕΛΤΑ, θα προκύψουν ζητήματα ασυμβίβαστου, αφού θα συμμετέχει ο ΔΟΛ. Ως εκ τούτου θα τεθεί θέμα για τη χορήγηση άδειας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και αφετέρου το ΕΣΡ θα πρέπει να προχωρήσει στην έναρξη κυρωτικής διαδικασίας σε βάρος του «Τηλέτυπου».

Το ΕΣΡ ζήτησε χτες κασέτες από τις «γυμνές ειδήσεις» που μεταδόθηκαν στην εκπομπή του ALTER «Αργά» με τον Νίκο Μαστοράκη. Να σημειωθεί ότι ο εν λόγω τηλεοπτικός σταθμός αναμετέδωσε το στριπτιζ της Τζούλια Μπάρκα, στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου «Γυάλινος τοίχος», που μεταδίδεται σε ώρες που και τα παιδιά βλέπουν τηλεόραση. Στη σημερινή συνεδρίαση θα συζητηθεί η προβολή των «γυμνών ειδήσεων», ενώ δεν αποκλείεται να τεθεί θέμα και έναρξης κυρωτικής διαδικασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ