Παρασκευή 16 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Για άλλη μια φορά δεν πήραν απαντήσεις στα αιτήματά τους

Με κινητοποίηση χτες επέδωσαν υπομνήματα στα υπουργεία Υγείας και Εργασίας

Eurokinissi

Σωματεία εργαζομένων στον χώρο του Πολιτισμού ένωσαν για άλλη μια φορά τις φωνές τους χτες το πρωί, διαδηλώνοντας για άνοιγμα του Πολιτισμού με μέτρα προστασίας και για μέτρα ουσιαστικής ενίσχυσης του εισοδήματος των εργαζομένων. Η εκκίνηση δόθηκε στο υπουργείο Πολιτισμού, όπου συγκεντρώθηκαν οι εργαζόμενοι με τα σωματεία τους, και από εκεί με πορεία διαδήλωσαν μέχρι το υπουργείο Υγείας για να καταλήξουν στο υπουργείο Εργασίας. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης έγιναν χαιρετισμοί από τους εκπροσώπους των σωματείων, όπου αναδείχθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν έναν χρόνο τώρα με κλειστούς τους χώρους Πολιτισμού, ενώ επέδωσαν στα υπουργεία το υπόμνημα με τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους.

Οι εργαζόμενοι επεσήμαναν ότι ακόμα και αν οι χώροι ανοίξουν, μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό εργαζομένων θα βρει δουλειά κι αυτοί με μειωμένες αμοιβές, ωστόσο για άλλη μια φορά η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας δεν έδωσε απαντήσεις στα πάγια αιτήματα για την ενίσχυσή τους.

«Για τα ζητήματα της εξασφάλισης της επιβίωσης χιλιάδων συναδέλφων κινούνται με τραγική καθυστέρηση, ενώ για τη νομοθετική ρύθμιση που καταργεί το 8ωρο και δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να καταστρατηγούν όσα δικαιώματα μας έχουν απομείνει, είναι ταχύτατοι και αποφασισμένοι. Συγχρόνως, για να τελειώνουν και με τις ενοχλητικές μας κινητοποιήσεις, φέρνουν νόμο που παρεμβαίνει ακόμα περισσότερο στις διαδικασίες των σωματείων μας, δυσκολεύοντας πιο πολύ τη λειτουργία τους», σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος (ΠΜΣ) για τη στάση τους. Παράλληλα ο ΠΜΣ καταγγέλλει ότι στην κινητοποίηση η κυβέρνηση δεν δίστασε να εφαρμόσει τον νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, περικυκλώνοντας την πορεία με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Μπροστά σ' όλα αυτά οι εργαζόμενοι επιλέγουν τον δρόμο της οργάνωσης, μαζικοποίησης και κλιμάκωσης του αγώνα, και τα περισσότερα σωματεία προετοιμάζονται για Γενικές Συνελεύσεις και αγωνιστικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς με απεργία στις 6 Μάη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ