Τρίτη 20 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Εφυγε» ο στιχουργός Σπύρος Γιατράς

Σε ηλικία 77 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο στιχουργός Σπύρος Γιατράς, που υπόγραψε τους στίχους σε μια σειρά λαϊκά τραγούδια που έμειναν διαχρονικά και έγιναν μεγάλες επιτυχίες.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, περνώντας φτωχικά τα παιδικά του χρόνια, ενώ αργότερα μετανάστευσε με την οικογένειά του στη Ν. Αφρική. Σπούδασε οπτικός και διατηρούσε δικό του σχετικό κατάστημα μέχρι τις μέρες μας, αλλά παράλληλα έγραφε στίχους από παιδί, κι αυτό τον οδήγησε στην εταιρεία «Μίνος» στις εποχές της μεγάλης ακμής.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 και μέχρι τις μέρες μας, έγραψε εκατοντάδες τραγούδια, συνεργαζόμενος σχεδόν αποκλειστικά με τον συνθέτη Αλέκο Χρυσοβέργη και μετράει επίσης εκατοντάδες δίσκους, πολλοί από τους οποίους έγιναν χρυσοί και πλατινένιοι.

Το «μπαμ» στις επιτυχίες του ήρθε με το «Αν δεν είχα και σένανε» που ερμήνευσε ο Γιάννης Πάριος, ενώ αξέχαστα ακόμα θα είναι τα τραγούδια του με τον Στράτο Διονυσίου «Της γυναίκας η καρδιά», «Νομίζεις», «Καλύτερα μαζί σου και τρελός», «Μας υποχρέωσες» και πολλά ακόμα τραγούδια λαϊκών ερμηνευτών, τραγουδιστών που τα έκαναν σουξέ στις πίστες μέχρι και τις μέρες μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ