Σάββατο 24 Απρίλη 2021 - Κυριακή 25 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ
Αποχαιρετά τον βετεράνο μαχόμενο δικηγόρο Roland Weyl

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) εκφράζει τη θλίψη του για τον θάνατο του Roland Weyl, ενός αφοσιωμένου Γάλλου κομμουνιστή δικηγόρου, ο οποίος αφιέρωσε όλη του τη ζωή στα δίκαια των λαών και των δικαιωμάτων τους.

Στην ανακοίνωσή του, το ΠΣΕ σημειώνει μεταξύ άλλων: «Στα 102 χρόνια της ζωής του, ο Roland Weyl υπερασπίστηκε με σθένος εκατοντάδες πολιτικούς αγωνιστές σε διάφορες χώρες, ενώ οι αγώνες του λαού της Αλγερίας, της Παλαιστίνης, της Κούβας μεταξύ πολλών άλλων ήταν πάντα στην καρδιά του. Ο Roland Weyl ήταν ένας γνήσιος διεθνιστής που κατάλαβε όσο λίγοι άλλοι το ηθικό και επαγγελματικό του καθήκον ως λαϊκός δικηγόρος στην υπεράσπιση των ανθρώπων υπό καταπίεση και εκμετάλλευση».

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζονται επίσης η σταθερή σύνδεση του R. Weyl με το ΠΣΕ ήδη από την ίδρυσή του το 1949, η συμβολή του ως συνιδρυτής και για πολλά χρόνια αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ενωσης Δημοκρατικών Νομικών (IADL), η σταθερή στάση του κατά της ΝΑΤΟικής επίθεσης στη Γιουγκοσλαβία και ενάντια στη στρατιωτικοποίηση της ΕΕ.

Το ΠΣΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους συναγωνιστές του R. Weyl, τονίζοντας ότι «η κληρονομιά του θα μας συνοδεύει και το πνεύμα του θα είναι ζωντανό στους σύγχρονους και μελλοντικούς αγώνες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ