Τρίτη 27 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΟΕΝΓΕ
Οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν εκβιάζονται, δεν εκφοβίζονται

Με αφορμή περιστατικό στο Νοσοκομείο Καβάλας

Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει την ενέργεια του διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του ΓΝ Καβάλας, «ο οποίος προσπάθησε να εξωθήσει σε παραίτηση συνάδελφο επικουρική παιδίατρο και την απείλησε ότι θα κάνει αναφορά στον εισαγγελέα, λέγοντας χαρακτηριστικά ''αν δεν θέλεις να βρεθείς με μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα καλύτερα να μην είσαι υπάλληλος του νοσοκομείου'', όταν εκείνη διαμαρτυρήθηκε για την επιλογή του να την τοποθετήσει υπεύθυνη εφημερίας σε κλινική Covid του Νοσοκομείου Καβάλας», δηλαδή σε άσχετη ειδικότητα.

Ο διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας, αναφέρει η ΟΕΝΓΕ, «δεν περιορίστηκε στις απειλές και τους εκβιασμούς, αλλά σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τοπικό μέσο ενημέρωσης, αναλαμβάνοντας ρόλο εκπροσώπου Τύπου της διοίκησης, στράφηκε εναντίον της Ενωσης των Νοσοκομειακών Γιατρών Καβάλας λέγοντας ότι "ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν" επειδή η Ενωση εναντιώνεται στην απόφαση της διοίκησης να αντιμετωπίζουν τους ασθενείς με λοίμωξη Covid γιατροί άσχετων ειδικοτήτων και διεκδικεί ενίσχυση του Νοσοκομείου Καβάλας με ειδικευμένους γιατρούς κατάλληλων ειδικοτήτων, ώστε να μπορεί με ασφάλεια να περιθάλπει τους ασθενείς. Χρησιμοποίησε μάλιστα απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς εναντίον των γιατρών άλλων ειδικοτήτων».

Μόνο που η συνάδελφος - τονίζει η ΟΕΝΓΕ - «δεν αρνήθηκε να βοηθήσει», αντιθέτως «με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους ασθενείς, αρνήθηκε να τους θέσει σε κίνδυνο αποδεχόμενη να εφημερεύσει ως υπεύθυνη σε κλινική Covid».

Η ΟΕΝΓΕ ξεκαθαρίζει πως «οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν εκβιάζονται και δεν εκφοβίζονται» και υπενθυμίζει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνηση πιθανών ευθυνών μετά την αναφορά που κατέθεσε στον Αρειο Πάγο, της οποίας το ένα σκέλος αφορά τη στελέχωση πτερύγων Covid με γιατρούς άσχετων ειδικοτήτων.

Επίσης, με κοινή ανακοίνωση που υπογράφουν οι πρόεδροι των Σωματείων Εργαζομένων και Νοσηλευτών του ΓΝ Δράμας, καθώς και του Συλλόγου Νοσοκομειακών Ιατρών Δράμας, καταγγέλλουν την απόφαση της 4ης ΥΠΕ και της διοίκησης του ΓΝ Δράμας για τη μετακίνηση 8 νοσηλευτριών στο ΓΝ Καβάλας για 10 μέρες.

Το τελευταίο 10ήμερο οι αποφάσεις σχετικά με τη λειτουργία ή όχι κλινικής Covid στο νοσοκομείο αλλάζουν συνεχώς και - όπως καταγγέλλεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση - η υπόθεση «θυμίζει το χτίσιμο του γεφυριού της Αρτας», καθώς «η κλινική Covid άνοιγε το πρωί και το βράδυ έκλεινε».

Θυμίζουμε ότι πριν από περίπου 10 μέρες είχαν εκφράσει δημόσια την αντίδρασή τους στην εντολή της διοίκησης της 4ης ΥΠΕ για επαναλειτουργία της κλινικής Covid οι μόλις 3 παθολόγοι της Παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου, καθώς δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό.

Οπως κατήγγειλαν οι γιατροί, αυτή η υποστελέχωση έχει ως αποτέλεσμα οι καθημερινές εφημερίες της Παθολογικής, δυναμικού 52 κλινών, να εκτελούνται από έναν ειδικό ιατρό, ο οποίος «μπαινοβγαίνει» στα ΤΕΠ Covid και ΤΕΠ Παθολογικής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ενώ παράλληλα έχει υπό την ευθύνη του την Παθολογική κλινική και την κλινική ύποπτων Covid-19, με αποτέλεσμα να διακυβεύεται η ασφάλεια του ιδίου και - κυρίως - των ασθενών του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ