Τετάρτη 28 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΑΜΑΣΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Παραμένουν τα προβλήματα για τους σεισμόπληκτους

Σχεδόν δυο μήνες μετά τους μεγάλους σεισμούς στον νομό Λάρισας, αυτό που έχει μείνει από τα επείγοντα μέτρα που ανακοίνωσαν οι υπουργοί και οι αρμόδιοι τοπικοί παράγοντες της Περιφέρειας και του δήμου είναι τα πολλά προβλήματα που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι πληγέντες κάτοικοι, η αγωνία για το πώς θα ορθοποδήσουν.

Πιο συγκεκριμένα, μαζί με την ανεπάρκεια αλλά και τις μεγάλες καθυστερήσεις σε ό,τι αφορά ακόμα και τα στοιχειώδη μέτρα ανακούφισης που τους υποσχέθηκε η κυβέρνηση, π.χ. για τις αποζημιώσεις των 600 ευρώ που αφορούσαν τις πρώτες ανάγκες, οι σεισμόπληκτοι όχι μόνο δεν προσδοκούν να βρουν σύντομα μια ποιοτική και ασφαλή στέγη, αλλά βλέπουν ότι ακόμα και οι οικίσκοι και τα τροχόσπιτα που έχουν έρθει εμφανίζουν μια σειρά από προβλήματα, όπως σε πρόσφατη βροχή να υπάρχει είσοδος νερών, με ό,τι κινδύνους αυτό δημιουργεί για συσκευές.

Επίσης καταγράφηκε αδυναμία να μεταφερθούν οικογένειες σε άλλους οικίσκους, καθώς δεν υπάρχουν άλλοι. Συνολικά, παραμένουν δεκάδες οικίσκοι που στερούνται βασικού εξοπλισμού (κλιματιστικά, νεροχύτες), δεν έχουν εξωτερικό στέγαστρο, με αποτέλεσμα να βάζουν νερά όταν βρέχει, ενώ δεν έχουν εγκατασταθεί ειδικά κοντέινερ σε κανέναν οικισμό για να κάνουν κάποιες εργασίες οι κάτοικοι (πλύσιμο ρούχων κ.λπ.).

Και σαν μην έφτανε αυτό το πρόβλημα, σταμάτησε και η χορήγηση γευμάτων, καθώς δεν υπήρξε ανανέωση του προγράμματος σίτισης, με αποτέλεσμα πολλοί να μην μπορούν να μαγειρέψουν ή κάποιοι που μαγείρεψαν να μην μπορούν να πλύνουν τα σκεύη, αφού όλοι γνωρίζουν ότι οι οικίσκοι δεν είναι λειτουργικοί.

Οι σεισμόπληκτοι διεκδικούν να επιλυθούν όλα τα προβλήματα που προέκυψαν από τον σεισμό της 3ης Μάρτη, να υλοποιηθούν άμεσα τα μέτρα στήριξης και αποκατάστασης, να δοθούν αποζημιώσεις στο 100% των καταστροφών, να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες των κατεδαφίσεων ετοιμόρροπων σπιτιών και άλλων κτιρίων και απομάκρυνσης των μπάζων με ευθύνη των δήμων, να προχωρήσει άμεσα ο εμβολιασμός των σεισμόπληκτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ