Τρίτη 4 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΙΔΕΙΑ
Να δυναμώσει ο αγώνας για χιλιάδες μόνιμους διορισμούς

Συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 7 Μάη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας διοργανώνεται την Παρασκευή 7 Μάη, στις 11 π.μ., έχοντας στο επίκεντρο το ζήτημα των μόνιμων διορισμών. Κάλεσμα για συμμετοχή με αποφάσεις των ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ στη συγκέντρωση απευθύνει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών». Στην κινητοποίηση καλεί και η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών διεκδικώντας μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, μονιμοποίηση των αναπληρωτών και εξίσωση των δικαιωμάτων τους με αυτά των μόνιμων συναδέλφων τους.

Οι ανακοινώσεις του υπουργείου για διορισμούς στη Γενική Αγωγή συζητήθηκαν κατά τις συναντήσεις του με τα ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, τη Μ. Πέμπτη 29 Απρίλη. Οπως σημειώνει σχετικά η ΑΣΕ, οι εκπρόσωποι του υπουργείου «ανέφεραν πως οι πίνακες θα είναι έτοιμοι μάλλον (!) τον Ιούνιο και ότι ο φετινός προϋπολογισμός αφορά 5.250 διορισμούς, τη στιγμή που μόνο οι συνταξιοδοτήσεις φέτος είναι 8.000, δηλαδή παρουσιάζουν ως επιτυχία ότι η επόμενη σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με περισσότερα κενά! Δεν δόθηκε καμία διευκρίνιση για το πώς θα γίνουν οι κατανομές στις ειδικότητες και καμία ουσιαστική απάντηση για τους 10.000 εκπαιδευτικούς που έχουν αποκλειστεί λόγω παραβόλου, παρά μόνο ότι είναι θέμα του ΑΣΕΠ. Τέλος, υπήρξε μια αόριστη υπόσχεση ότι "βλέπουμε το ζήτημα ίδρυσης οργανικών σε ειδικότητες που δεν έχουν"».

«Καμία αναμονή από τις κυβερνητικές εξαγγελίες και από τις διαβουλεύσεις. Τώρα πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας για χιλιάδες μόνιμους διορισμούς, για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων», τονίζει η ΑΣΕ καλώντας στη συγκέντρωση της Παρασκευής.

Στο μεταξύ, όπως προέκυψε από τις συναντήσεις των Ομοσπονδιών με το υπουργείο Παιδείας ενόψει του προσεχούς ανοίγματος των σχολείων, το υπουργείο και η κυβέρνηση πορεύονται αποκλειστικά με τα εμβόλια και τα self test, όπως σημειώνει η ΑΣΕ, επισημαίνοντας πως δεν υπήρξε ουδεμία αναφορά σε μέτρα για την αποφυγή συγχρωτισμού, για το αναγκαίο σπάσιμο τμημάτων, για τις αυξημένες ανάγκες στην καθαριότητα.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε πως το επόμενο διάστημα το υπουργείο θα προχωρήσει σε μια σειρά αλλαγές στο περιεχόμενο του σχολείου, όπως τη διεύρυνση των «εργαστηρίων δεξιοτήτων», δηλαδή την προσπάθεια να εξοβελιστεί η στέρεη και ολοκληρωμένη γνώση με εφήμερες δεξιότητες, να αποκτήσουν πρόσβαση στο σχολείο οι επιχειρήσεις, όπως σχολιάζει η ΑΣΕ.

  • Η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών νομού Χανίων διοργανώνει καλλιτεχνική δράση για να αναδείξει τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ελαστικά εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί και να τονίσει το αίτημα για μονιμοποίηση όλων όσοι εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην Εκπαίδευση. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να συμμετάσχουν ατομικά ή ομαδικά, με σκίτσα, τραγούδια, ποιήματα, φωτογραφίες, βίντεο κ.λπ. στέλνοντας τις δημιουργίες τους έως 10/6 στο: protovouliaanaplirotonchanion@gmail.com

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ