Κυριακή 27 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
«Συνελήφθησαν κλέπτοντες οπώρας»!

Εδώ και καιρό οι αγρότες είχαν προειδοποιήσει πως θα κλιμακώσουν την πάλη τους κατά της αντιαγροτικής πολιτικής, η οποία δημιουργεί, πολλαπλασιάζει και οξύνει τα προβλήματα και τους οδηγεί σε μαζικό ξεκλήρισμα. Και η κυβέρνηση, αντί ν' αφουγκραστεί τους ξωμάχους και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους, τους «πότιζε» με συνεχείς δόσεις ψεύδους και τους «φόρτωνε» με νέα αβάσταχτα βάρη.

Το «ηγετικό τρίο» του υπουργείου Γεωργίας συνέχιζε τα ψεύδη για:

  • Τιμή στο βαμβάκι πάνω από 310 δρχ. το κιλό.
  • Γρήγορες και δίκαιες αποζημιώσεις για τις καταστροφές από την κακοκαιρία.
  • Εγκαιρη καταβολή των επιδοτήσεων για τα δημητριακά σ' όλους τους δικαιούχους.

Κι ήρθε η ώρα που οι του υπουργείου Γεωργίας «συνελήφθησαν κλέπτοντες οπώρας», καθώς αποδεικνύεται ότι:

  • Η φετινή τιμή του βαμβακιού θα είναι πολύ χαμηλή, αφού η παραγωγή είναι πολύ αυξημένη. Οι παραγωγοί θα είναι χαμένοι, είτε επιδοτηθούν όλες οι ποσότητες που θα παραδοθούν - τότε το πρόστιμο συνυπευθυνότητας θα είναι τεράστιο - είτε κάποιες ποσότητες μείνουν εκτός επιδότησης και πληρωθούν μόνο στην εμπορική τιμή.
  • Η αποζημίωση θα είναι «ψίχουλα», καθώς δεν έγινε δεκτό το αίτημα για κάλυψη του 100% των ζημιών, ενώ στα «μέτρα» που εξαγγέλθηκαν δεν προβλέπεται «πάγωμα» των χρεών και τραπεζικά δάνεια με ευνοϊκούς όρους για τους πληγέντες από την κακοκαιρία παραγωγούς.
  • Βγαίνει ο Γενάρης κι ακόμα δεν καταβλήθηκαν οι επιδοτήσεις στους παραγωγούς δημητριακών - παρέδωσαν τα προϊόντα τους το καλοκαίρι και στις αρχές του φθινοπώρου - ενώ χιλιάδες δικαιούχοι κινδυνεύουν να μην πάρουν καθόλου τις επιδοτήσεις εξαιτίας κάποιων «λαθών» που έγιναν στις νομαρχίες...

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ