Σάββατο 8 Μάη 2021 - Κυριακή 9 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΘΩΜΑΣ ΤΣΑΚΡΑΛΙΔΗΣ
ΘΩΜΑΣ ΤΣΑΚΡΑΛΙΔΗΣ
ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των γονιών μου ΘΩΜΑ ΤΣΑΚΡΑΛΙΔΗ, που αυτήν την Κυριακή θα ήταν η ονομαστική γιορτή του και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΣΑΚΡΑΛΙΔΟΥ, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω «Ριζοσπάστη» 100 ευρώ.

Ολγα Μωραΐτη

***

ΦΩΤΟ

Δέκα χρόνια, δέκα Μάηδες χωρίς τον πολυαγαπημένο μονάκριβο γιο μας ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΜΠΟΥΚΟΥΡΗ. Βαριά και αβάσταχτη η απουσία, η αίσθηση του παντοτινού αποχωρισμού. Φως και απαντοχή η συμμετοχή στον αγώνα για έναν ανθρώπινο φωτεινό κόσμο με το χαμόγελο να ανθίζει στα χείλη όλων των ανθρώπων από τη μια άκρη της Γης ως την άλλη.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας γιου ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ προσφέρουμε 200 ευρώ στο κόμμα μας, το ΚΚΕ, που προχωράει προς το 21ο Συνέδριό του και 100 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή», συμβολική ενίσχυση στο πολύτιμο έργο της περίθαλψης αγωνιστών.

Ανδριανός και Γεωργία Μπούκουρη

***

Προσφέρω 400 ευρώ, ως πρώτη δόση, στο ΚΚΕ και 200 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή» στη μνήμη του πατέρα μου ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, και της μητέρας μου ΣΟΦΙΑΣ.

Ειρήνη Μουτζούρη, συνταξιούχος γιατρός

***

ΦΩΤΟ

«Μέρα Μαγιού μας μίσεψες ...» αναπάντεχα πριν από 7 χρόνια, αγαπημένε αδερφέ.

Στη μνήμη του ΜΠΑΜΠΗ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗ, στελέχους του ΚΚΕ, προσφέρω για το 21 Συνέδριο του Κόμματος 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Δημοσίου. Το κενό που άφησε δεν μετριέται. Είναι πάντα μαζί μας στους αγώνες για τα ιδανικά του κομμουνισμού, στα οποία αφιέρωσε με συνέπεια και αφοσίωση όλη του τη ζωή.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΣΑΚΡΑΛΙΔΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΣΑΚΡΑΛΙΔΟΥ
Η αδερφή του Σμαράγδα Αγγουράκη

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας παππού ΠΡΟΚΟΠΗ Β. ΦΙΛΙΠΠΟΥ ο οποίος «έφυγε» από κοντά μας στις 8 Μάη 2008, για τους αγώνες που έδωσε, για όλα όσα μας δίδαξε και μας πρόσφερε, προσφέρουμε στο ΚΚΕ μέσω της ΤΕ Καρδίτσας το ποσό των 50 ευρώ.

Γεννήθηκε το 1916 στη Μαγούλα Καρδίτσας. Πολέμησε στην Αλβανία ως δεκανέας και προήχθη σε λοχία στο πεδίο της μάχης στην Τρεμπεσίνα. Το 1941 έγινε μέλος του ΚΚΕ και αργότερα του ΕΑΜ. Μετά τη Βάρκιζα συνελήφθη, το Μάη του 1945, και καταδικάστηκε με χαλκευμένη κατηγορία σε ισόβια. Εμεινε 19 χρόνια στη φυλακή και αποφυλακίστηκε με τους τελευταίους πολιτικούς κρατούμενους το 1964. Το 1967 συνελήφθη πάλι, από τη χούντα, και στάλθηκε εξορία στη Γιούρα, στο Λακκί και το Παρθένι της Λέρου μέχρι το 1971 που αποφυλακίστηκε πάλι με τους τελευταίους πολιτικούς κρατούμενους.

Τα εγγόνια του, Μάριος και Λαμπρινή Τριανταφύλλου

***

ΦΩΤΟ

Σύντροφοι, φίλοι και συγγενείς από το Ξυλοπάροικο Τρικάλων προσφέρουν οικονομική ενίσχυση μέσω της ΚΟΒ Κόζιακα στην ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ στη μνήμη του ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΣΙΟΥΚΑ. Συγκεκριμένα, προσφέρουν οι Δημ. Θεμελής (10 ευρώ), Παύλος Καλαντζής (5 ευρώ), Θαν. Χρ. Καρτσιούκας (10 ευρώ), Παντελής Καρτσιούκας (15 ευρώ), Γιώργος Πρωτογεράς (10 ευρώ) και Νίκος Τζερεμές (20 ευρώ).

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΟΥΚΟΥΡΗΣ
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΟΥΚΟΥΡΗΣ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της ΣΟΦΙΑΣ ΜΟΥΠΑΓΙΤΣΟΓΛΟΥ - ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ, που «έφυγε» τόσο αναπάντεχα. Θα μας λείψουν η καλοσύνη, η γλυκύτητά της και η προσφορά στους αγώνες στην Κοκκινιά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», το ΚΚΕ, στον Πολιτισμό, στην ειρήνη και όπου χτυπούσε η καρδιά του λαού. Προσφέρω στην ΚΟΒ Νεάπολης - Κοκκινιάς του ΚΚΕ 50 ευρώ.

Γιάννης Τσούπρος

***

ΦΩΤΟ

Το Μάη κλείνουν τρία χρόνια από τον πρόωρο θάνατο της αγαπημένης μας μητέρας και συζύγου ΑΝΔΡΙΑΝΝΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ. Στη μνήμη της προσφέρουμε τα παιδιά της Χρόνης, Δημήτρης και ο σύζυγός της Γιώργος Φιφλής 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ εργατών δήμου Κορυδαλλού - Νίκαιας.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μας ανιψιού και ξαδέλφου ΣΤΑΘΗ ΚΕΡΑΣΟΥΝΛΗ, που ήταν για όλους μας το γελαστό παιδί, η οικογένεια του Μάκη Κεμερίδη (Μάκης, Συμέλα, Χρυσούλα, Κωνσταντίνα) προσφέρουμε στο Κόμμα το ποσό των 300 ευρώ, μπροστά στο 21ο Συνέδριό του, για τη συνέχεια του αγώνα και του σκοπού της πάλης του. Η προσφορά γίνεται μέσω της ΚΟΒ Χράνης - Κορινού.

***

Στη μνήμη των νεκρών της εργατικής τάξης που δώσανε τη ζωή τους στη νικηφόρα μάχη κατά του φασισμού προσφέρω για τη συντήρηση του σπιτιού του ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Ντεπώ της ΤΟ του δήμου Θεσσαλονίκης.

Α. Β.

ΣΩΚΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ
ΣΩΚΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ
***

Στη μνήμη του συντρόφου μου ΚΟΤΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (ΝΤΙΝΟΥ) προσφέρω 60 ευρώ με συγκίνηση ως ελάχιστο φόρο τιμής στο «Σπίτι του Αγωνιστή» που φιλοξενεί τη ζωντανή Ιστορία του Κόμματός μας.

Η σύζυγός του Κότση Ολγα

***

ΦΩΤΟ

Στις 20/4/2021, μέρα Τρίτη, «έφυγε» από τη ζωή ο σύντροφος ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ. Ηταν μέλος της ΕΔΑ και στη συνέχεια του ΚΚΕ μέχρι που έκλεισε τα μάτια του. Στη μνήμη του ο αδελφός του και σύντροφος Χρήστος Λογοθέτης προσφέρει για την ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αμαρουσίου, 100 ευρώ.

Καλό ταξίδι, σύντροφε

***

ΦΩΤΟ

Πριν από 7 χρόνια, στις 9 Μάη 2014, «φεύγει» πρόωρα από τη ζωή, στην Ιεράπετρα, ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ, που με ανιδιοτελή σεμνότητα και αγωνιστική προσήλωση «αφιέρωσε τη ζωή του» στους πολύχρονους και πολύμορφους αγώνες του ΚΚΕ. Στη μνήμη του προσφέρω στο ΚΚΕ 30 ευρώ.

Κ.

***

ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη των γονιών μου ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΚΟΡΔΑΡΗ και ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΣΚΟΡΔΑΡΗ και της αδερφής μου ΡΟΥΜΠΥΣ ΣΚΟΡΔΑΡΗ προσφέρω στο Κόμμα το ποσό των 350 ευρώ.

Αναστασία Σκορδάρη

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΑΝΤΡΕΑ ΑΓΤΖΙΔΗ, που θα είναι πάντα στην καρδιά μου, προσφέρω 100 ευρώ στο Κόμμα του.

Η θεία του Αρχοντία Αγτζίδη

  • Η οικογένεια του Ανέστη Αγτζίδη, από το Σταυροχώρι Κιλκίς, προσφέρει στο ΚΚΕ 20 ευρώ στη μνήμη του ΑΓΤΖΙΔΗ ΑΝΤΡΕΑ, που «έφυγε» πρόσφατα.

ΣΩΚΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
ΣΩΚΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
***

Στις 28/4/2021 «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής οικοδόμος και φίλος πιστός του ΚΚΕ ΝΙΚΟΣ ΜΕΤΟΙΚΙΔΗΣ. Στη μνήμη του προσφέρω 50 ευρώ στην ΚΟΒ Μεγάρων.

Ο σύντροφος Γιώργος Κάππος

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΚΟΠΕΤΕΑ η σύζυγός του Μαίρη Σκοπετέα προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ για την επισκευή του κτιρίου της ΚΕ στον Περισσό, μέσω της ΚΟ ΟΤΑ του ΚΚΕ.

  • Στη μνήμη του θείου μου ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΚΟΠΕΤΕΑ, αγωνιστή και αταλάντευτου μαχητή του ΚΚΕ, η ανιψιά του Ευανθία Σκοπετέα και η συντρόφισσα Βούλα Αργυροπούλου προσφέρουν 70 ευρώ στο ΚΚΕ για την επισκευή του κτιρίου της ΚΕ στον Περισσό, μέσω της ΚΟ ΟΤΑ Πειραιά.
  • Στη μνήμη του ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΚΟΠΕΤΕΑ ο Χρήστος Τσαλατσανης και η Ρούλα Βρεττέα προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ για την επισκευή του κτιρίου στον Περισσό, μέσω της ΚΟ ΟΤΑ Πειραιά.

***

ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη του πατέρα μας ΠΑΝΤΕΛΗ ΛΑΓΟΓΙΑΝΝΗ, αντάρτη του ΕΛΑΣ, που κατάφερε να μείνει ζωντανός από τις φυλακές και τις εξορίες στα Γιούρα και σκοτώθηκε από τροχαίο στις 3/5/1956, καθώς και στη μνήμη του θείου μας ΒΑΣΙΛΗ ΛΑΓΟΓΙΑΝΝΗ, που σφαγιάστηκε από τους φασίστες ταγματασφαλίτες το 1947, και επίσης στη μνήμη του θείου μας ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΑΓΟΓΙΑΝΝΗ, που πέθανε το 1943 από φυματίωση μόνος και αβοήθητος στην Καλαμάτα γιατί τον πατέρα του που τον φρόντιζε τον είχαν συλλάβει οι ναζί κατακτητές, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ανθούπολης, το ποσό των 100 ευρώ.

Βαρβάρα, Σοφία και Παντελίτσα Λαγογιάννη

***

ΦΩΤΟ 3

Η Ζωή Σώκου προσφέρει για το Συνέδριο του Κόμματος και τη συντήρηση των γραφείων 90 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Φαρμάκου Μεταμόρφωσης, στη μνήμη των γονιών της ΕΛΕΝΗΣ (φωτ.) και ΕΥΘΥΜΙΟΥ (φωτ.) καθώς και της αδερφής της ΘΕΟΔΩΡΑΣ (φωτ.) και του ανιψιού της ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ.

ΑΝΤΡΕΑΣ ΚΟΛΟΒΟΣ
ΑΝΤΡΕΑΣ ΚΟΛΟΒΟΣ
***

ΦΩΤΟ

Τριάντα πέντε χρόνια από τον χαμό του συντρόφου ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΔΕΣΤΟΥΝΗ, ο σύντροφος Καραλιώκης Δημήτρης προσφέρει στη μνήμη του μέσω της ΚΟ Ναυτεργατών 50 ευρώ στο Κόμμα.

***

ΦΩΤΟ 2

Η συντρόφισσα Μαρία Ιωαννίδου, που φιλοξενείται στο «Σπίτι του Αγωνιστή», προσφέρει στη μνήμη των συναγωνιστών φιλοξενούμενων που «έφυγαν» πρόσφατα από κοντά μας, ΣΙΜΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ (φωτ.), ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑΣ, ΜΟΥΡΤΖΙΚΟΥ ΒΑΓΓΕΛΙΩΣ (φωτ.) και ΜΟΥΡΤΖΟΥΚΟΥ ΑΜΑΛΙΑΣ, 50 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή», 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΤΟ Νότιου Τομέα της ΚΟ Αττικής, και 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Αλμωπίας Πέλλας.

***

ΦΩΤΟ

Την Τετάρτη 5/5/2021 αποχαιρετήσαμε τον σύντροφο ΝΙΚΟ ΝΙΑΡΟ, που «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών, ύστερα από σύντομη αλλά δύσκολη μάχη με τον καρκίνο. Τίμησε τον τίτλο του μέλους του ΚΚΕ μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του. Εδωσε μάχες από όποιο πόστο και αν του ζητήθηκε, τον διέκρινε κομμουνιστική πειθαρχία και μαχητικότητα, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους νέους ανθρώπους. Εδωσε όλες τις δυνάμεις του στις δύσκολες στιγμές για το Κόμμα, αντιπαλεύοντας τον οπορτουνισμό. Τα μέλη της ΚΟΒ Ρίου, μέλος του Γραφείου της οποίας υπήρξε μέχρι το τέλος της ζωής του αλλά και φίλοι και οπαδοί του Κόμματος προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Ρίου, το ποσό των 400 ευρώ στη μνήμη του συντρόφου Νίκου.

  • Στη μνήμη του συντρόφου ΝΙΚΟΥ ΝΙΑΡΟΥ η Γωγώ Γαλυφοπούλου προσφέρει 20 ευρώ στο ΚΚΕ, το κόμμα στο οποίο στάθηκε πιστός μέχρι το τέλος της ζωής του, μέσω της ΚΟΒ Κέντρου Πάτρας του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στις 9/5/2021 συμπληρώνονται 7 χρόνια από τότε που «έφυγε» από τη ζωή ο πολυαγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς ΑΝΤΡΕΑΣ ΚΟΛΟΒΟΣ. Πέρασαν 7 χρόνια χωρίς τη φυσική του παρουσία κοντά μας, όμως ούτε μια μέρα χωρίς τη θύμησή του. Βρίσκεται πάντα στο μυαλό και την καρδιά μας. Μας λείπει πολύ.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ, που μέσα από τις γραμμές του αγωνίστηκε έως την τελευταία του πνοή, το ποσό των 300 ευρώ μέσω ΚΟΒ Γκύζη.

Η οικογένειά του


ΕΛΕΝΗ ΣΩΚΟΥ
ΕΛΕΝΗ ΣΩΚΟΥ

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΔΕΣΤΟΥΝΗΣ
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΔΕΣΤΟΥΝΗΣ

ΜΠΑΜΠΗΣ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗΣ
ΜΠΑΜΠΗΣ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗΣ

ΡΟΥΜΠΥ ΣΚΟΡΔΑΡΗ
ΡΟΥΜΠΥ ΣΚΟΡΔΑΡΗ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΚΟΡΔΑΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΚΟΡΔΑΡΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΚΟΡΔΑΡΗ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΚΟΡΔΑΡΗ

ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΣΙΜΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ
ΣΙΜΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ
ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΓΤΖΙΔΗΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΓΤΖΙΔΗΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΚΟΠΕΤΕΑΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΚΟΠΕΤΕΑΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΡΤΣΙΟΥΚΑΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΡΤΣΙΟΥΚΑΣ

ΣΟΦΙΑ ΜΟΥΠΑΓΙΤΣΟΓΛΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ
ΣΟΦΙΑ ΜΟΥΠΑΓΙΤΣΟΓΛΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ

ΣΤΑΘΗΣ ΚΕΡΑΣΟΥΝΛΗΣ
ΣΤΑΘΗΣ ΚΕΡΑΣΟΥΝΛΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΙΩ ΜΟΥΡΤΖΙΚΟΥ
ΒΑΓΓΕΛΙΩ ΜΟΥΡΤΖΙΚΟΥ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΓΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΓΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΓΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΓΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΛΑΓΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΛΑΓΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΝΙΑΡΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΝΙΑΡΟΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ